Mechanisatie

Nieuws 1104 x bekeken

Vomach importeur van Spread-a-bale

Van Ommeren Machines (Vomach) in Lunteren is importeur geworden van het Engelse merk Spread-a-bale. Spread-a-bale bouwt stroverdelers als werktuig voor een verreiker of wiellader.

De Spread-a-bale werkt met twee verticale verdeelwalsen. Er is geen turbine nodig zodat er minder stofontwikkeling is tijdens het strooien. De werpafstand is maximaal 8 meter. Om een vierkant grootpak te laden kantelt het aggregaat met strooiwalsen hydraulisch omhoog en draait de bodemband achteruit om het pak in de stroverdeler te helpen.

Voor de aankoppeling aan de wiellader kan zowel midden achter, als aan de zijkant een snelwisselsysteem gemonteerd worden. De range bestaat uit drie types: De Mini voor baalformaten van (LxBxH) (m). 1,80 x 1,20 x 1,00. De Midi voor baalformaten van (LxBxH) (m) 2,50 x 1,20 x 1,00 en de Maxi voor balen van (LxBxH) (m) 2,50 x 1,20 x 1,30. Voor de aandrijving is één dubbelwerkend ventiel nodig, met een opbrengst van 55 l/min.

Of registreer je om te kunnen reageren.