Mechanisatie

Nieuws 1862 x bekeken

Gratis bandendruk-app Michelin

Met één foto en een paar klikken geeft de Michelin Pressure Calculator informatie over de juiste spanning voor landbouwbanden. Boer en loonwerker kunnen deze app gratis downloaden.

De app werkt in drie stappen. Om te beginnen geef je de belasting op de vooras en achteras van de trekker op. Vervolgens selecteer je in een keuzemenuutje het type Michelin-band dat voor en achter aanwezig is. Slothandeling: maak met de smartphone een foto van de trekker.

Vervolgens berekent de app met speciale software nauwkeurig de afstand tussen het uitstekende deel en de wielassen, en berekent de last per as. Daaruit rolt dan de optimale spanning afhankelijk van de belading en de gewenste rijsnelheid. Veiliger op de weg, en het ontlast de bodem.

De app is reeds beschikbaar in Google Play. In januari 2015 verschijnt ook een Apple-versie. De gebruiker moet wel thuis zijn in Engels, Duits, Frans of Spaans; de app spreekt geen Nederlands. Het lijkt een trend, deze bandenservice... Vorige week kwam ook Trelleborg al met een banden-app.

Foto

  • Gratis bandendruk-app Michelin

Of registreer je om te kunnen reageren.