Mechanisatie

Nieuws 1736 x bekeken 1 reactie

MF 5610 klaar voor Antartica-reis

Manon Ossevoort die eerder al op een oude Deutz-Fahr de wereld rond ging, is nu klaar voor vertrek naar de Zuidpool met een Massey Ferguson 5610. De trekker is door Agco getest in IJsland en zal op Antartica 2.350 km afleggen bij temperaturen van 40 graden onder nul, met diepe zachte sneeuw en tot op 3.400 meter hoogte. Op 15 december moet Ossevoort en haar gevolg de zuidpool bereiken. Ossevoort treed hiermee in de voetsporen van Sir Edmund Hillary die in 1958 naar de Zuidpool reed met drie MF-trekkers. Hier is de trip te volgen: www.antarcticatwo.com.

Eén reactie

  • ed12345

    van de trip in 58 heb ik wel eens foto's gezien dat was beduidend minder comfortabel als ik me goed herinner stonden die op half rups

Of registreer je om te kunnen reageren.