Mechanisatie

Foto & video 9504 x bekeken 5 reacties

Foton-Lovol introduceert Europese Arbos-trekkers

Beijing (Ch.) - Chinese trekkers in Europa? Tot nu toe bleef dat uit in de populaire middenklasse. Toch is de eerste serie bijna klaar: de Chinees-Italiaanse Arbos 5000-serie. En er volgt meer. Veel meer.

Eerder werd al aangekondigd  dat de Chinese fabrikant Lovol met een Europese trekkerserie zou komen. En dat is nu zeker. Op de Duitse Agritechnica in november kan iedereen de eerste series zien en worden details uit de doeken gedaan van een Europees dealernetwerk. Naast deze 5000-serie is er een 6000- en 7000-serie te zien en een eerste combine. En zeker is dat deze Chinese fabrikant de komende jaren doorpakt. De ambities zijn hoog. De komende twee jaar volgen overnames van andere Europese fabrikanten en zet Lovol een eigen ontwikkeling in van elektronica en Isobus-systemen.

Dus: Lovol is niet de trekkernaam - maar de Arbos 5000-serie ziet op de Agritechnica het daglicht. Sinds het eerste nieuwsbericht in mei 2015 veranderde de kleurstelling om commerciële redenen van blauw-wit in groen-wit. De 5000-serie bestaat uit vier typen met motorvermogens van 100 tot 130 pk. Die komen uit een viercilinder Kohler-diesel die keurig aan de Europese emissie-eisen voldoet. De naam Arbos is een bekende op het (Zuid-)Europese vasteland. De Italiaanse fabrikant Arbos maakte trekkers en combines, maar stierf een stille dood in 1994. Foton-Lovol zet liever deze naam op de trekkers, omdat het verwacht dat de Europese markt dat beter accepteert dan Lovol. Aardig weetje: onder Arbos viel ook het trekkermerk 'Bubba'.

Lees in november een proefrit-verslag en alle details over de ambities van deze Chinees in de Agritechnica-bijlage van de vaktitels Boerderij en TREKKER.

Foto

 • De Arbos 5000-serie in actie. De serie omvat vier modellen van 100 tot 130 pk met een Kohler-diesel voorzien van SCR- en diesel-oxidatiekatalysator (DOC). Voor continenten met lagere emissie-eisen monteert Lovol diesels uit eigen huis.

  De Arbos 5000-serie in actie. De serie omvat vier modellen van 100 tot 130 pk met een Kohler-diesel voorzien van SCR- en diesel-oxidatiekatalysator (DOC). Voor continenten met lagere emissie-eisen monteert Lovol diesels uit eigen huis.

  Foto: Bas van Hattum
 • Hier drie typen uit de 5000-serie. Omwille van de acceptatie in Europa en Amerika veranderde moederbedrijf Foton-Lovol de kleur van blauw-wit naar groen-wit.

  Hier drie typen uit de 5000-serie. Omwille van de acceptatie in Europa en Amerika veranderde moederbedrijf Foton-Lovol de kleur van blauw-wit naar groen-wit.

  Foto: Bas van Hattum
 • Op de Agritechnica is eveneens een maaidorser te zien. Hier een foto van een diapresentatie. Tot 2018 introduceert de fabrikant vijf nieuwe maaidorsers.

  Op de Agritechnica is eveneens een maaidorser te zien. Hier een foto van een diapresentatie. Tot 2018 introduceert de fabrikant vijf nieuwe maaidorsers.

  Foto: Bas van Hattum
 • Ook op de Agritechnica: een nieuwe 6000-serie (tot 200 pk) en een 7000 (tot 260 pk, foto). De 7000-serie wordt nu in elkaar gezet in het Italiaanse Bologna, waar Foton-Lovol twee jaar terug een ontwikkelingsafdeling oprichtte.

  Ook op de Agritechnica: een nieuwe 6000-serie (tot 200 pk) en een 7000 (tot 260 pk, foto). De 7000-serie wordt nu in elkaar gezet in het Italiaanse Bologna, waar Foton-Lovol twee jaar terug een ontwikkelingsafdeling oprichtte.

  Foto: Bas van Hattum
 • Lovol-topman Shen Yang: "Met de Arbos worden we de vijfde groene trekker in de markt. Uiteindelijk willen we full-liner zijn. Deels door eigen ontwikkeling, deels door het overnemen van Europese en Amerikaanse fabrikanten. Op de Agritechnica maken we de overname van nog een Italiaanse trekkerbouwer bekend."

  Lovol-topman Shen Yang: "Met de Arbos worden we de vijfde groene trekker in de markt. Uiteindelijk willen we full-liner zijn. Deels door eigen ontwikkeling, deels door het overnemen van Europese en Amerikaanse fabrikanten. Op de Agritechnica maken we de overname van nog een Italiaanse trekkerbouwer bekend."

  Foto: Bas van Hattum
 • De basis van de 5000-serie is zo gek nog niet. Design is goed. Basisuitrusting ook. In de cabine zit alles op zijn plaats, inclusief een doorlopende voorruit. De proefrit liet echter een andere indruk achter (binnenkort in TREKKER/Boerderij).

  De basis van de 5000-serie is zo gek nog niet. Design is goed. Basisuitrusting ook. In de cabine zit alles op zijn plaats, inclusief een doorlopende voorruit. De proefrit liet echter een andere indruk achter (binnenkort in TREKKER/Boerderij).

  Foto: Bas van Hattum
 • Foto-Lovol is een groot concern dat jaarlijks 100.000 trekkers en 50.000 maaidorsers bouwt. Maar ook wielladers, rupskranen, brommers, fietsen, transmissies en motoren.

  Foto-Lovol is een groot concern dat jaarlijks 100.000 trekkers en 50.000 maaidorsers bouwt. Maar ook wielladers, rupskranen, brommers, fietsen, transmissies en motoren.

  Foto: Bas van Hattum

Laatste reacties

 • Vhouder

  sambal bij

 • hansvanbergen

  50.000 maaidorsers per jaar. Dan heeft iedere boer in de wereld inmiddels dus een Lovol combine. Dat zal dan Landini Mc Cormic moeten zijn doe ze overnemen. Carraro eventueel. Goede zaak wat meer merken. Als je ziet hoe de grote merken nu hun dealers en klanten behandelen. Eigenlijk schandalig.

 • farmerbn

  Wil eigenlijk ook wel een simpele degelijke nieuwe trekker die net zo goed is als een 956 of een 7710. Ik betwijfel of lovel hun trekkers zo goed kunnen maken.

 • Timpie

  maar met zoveel verkochte trekkers, combines en shovels hebben ze waarschijnlijk wel de kennis en in ieder geval het geld om een goede en goedkope Europese trekker te bouwen

 • Jan-Zonderland

  Dat ze er zoveel per jaar bouwen kan ook komen doordat ze snel versleten zijn ;)

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.