Home

Nieuws 1973 x bekeken 2 reacties

Wind eerste Kok des Vaderlands

Utrecht - Pierre Wind is door Stichting Natuur & Milieu (SNM) benoemd tot Kok des Vaderlands. De Kok des Vaderlands is een initiatief van Natuur & Milieu, die hiermee meer aandacht wil vragen voor duurzaam én gezond eten.

"De Kok des Vaderlands laat zich - op momenten van nationaal belang – inspireren door de actualiteit en voegt daarmee bijzondere gerechten toe aan de Nederlandse culinaire traditie. De kok laat op deze manier zien en proeven dat duurzaam eten naast gezond ook heel lekker kan zijn", legt SNM uit. De kok moet Nederland helpen en inspireren goed en gezond te eten.

SNM heeft voor de Haagse topkop gekozen vanwege zijn brede expertise. Wind was werkzaam in diverse toonaangevende restaurants, fervent voorvechter van smaaklessen op scholen en bevlogen om op innovatieve wijze te koken met duurzame ingrediënten met zo min mogelijk verspilling.

Uit een enquête van SNM blijkt dat 23 procent van de ondervraagden de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groeten eet. Uit eerder onderzoek van MarketResponse blijkt dat maar 5 procent de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente haalt. In de praktijk denken veel mensen wel voldoende groente en fruit te eten.

Laatste reacties

  • christielle

    Bijzonder leuk voor deze sympathieke man.Proficiat!

  • overheid

    Aangezien de Islam steeds meer voet krijgt in NL, gaat Pierre een lam slachten tijdens het offerfeest? Immers zo langzamerhand een feest van Nationaal belang :-(.

Of registreer je om te kunnen reageren.