Home

Nieuws 808 x bekeken 4 reacties

Fries ganzenprotest zonder politiek resultaat

Leeuwarden – Boeren en jagers togen woensdag naar Leeuwarden om hun bezwaren tegen de nieuwe verordening voor het ganzenbeleid kracht bij te zetten. Zonder effect.

Gedeputeerde Johannes Kramer (FNP) verdedigde zijn beleid met succes bij de Provinciale Staten. Omstreden punt is de winterrust buiten de foerageergebieden. Kramer wil de komende twee jaar 2 maanden winterrust voor de ganzen en daarna 4 maanden. Wel is er over 2 jaar een evaluatie. Een motie van het CDA om de langere rustperiode nadrukkelijk af te laten hangen van de evaluatie, vond geen meerderheid.

Laatste reacties

 • cocoma

  ach politiek, interessant doen voor de buhne. De hoge heren en dames politici bijten elkaar niet graag.

 • Gijs Gans

  Dankzij de vertegenwoordiger van der NOJG kunnen ze nog 2 jaar 2maand langer SCHADE bestrijden anders was het nu al afgelopen.

 • japke33

  Die Kramer, denkt dat ie met leugens en bedrog de wet kan bepalen in Friesland!! Hoe lang laat de rest van de Staten dit toe? Ze weten allemaal dat hier een vies spelletje gespeeld wordt, omdat Kramer vriendjes heeft in de 'groene'hoek. Maar dit mag toch niet gebeuren!!

 • PetervanKempen

  Wordt vervolgd, De staten verkiezingen van volgend jaar zullen afrekenen met de huidige voorstemmers.Voor de tijd dit nog even onder de aandacht van de, meest op het platteland wonende en werkende stemmers in Fryslan brengen.
  Wat de groene hoek, vetegenwoordigd door oa het Fryske Gea en de heer Kramer zijn FNP voor boeren in petto heeft komt nu om de hoek kijken: een strook van 500 meter om alle natuurgebieden waarin de boeren eromheen NIETS mogen ondernemen tegen schade door uit de hang gelopen ganzen populaties binnen die gebieden. Deze reeds sluipende onwettige uitstralende verbods werking op ondernemingsactiviteiten om natuurgebioeden wordt weer met een dimensie uitgebreid. Hoezo prijs stellen op goede relaties met buren? Blijkbaar WIL de provincie de hele plattelandbevolking in 2016 via procedures tegenover zich vinden. Dat is de beloning van Kramers beleid waarin de provincie burgers als lastige belemmeringen ziet in plaats van belanghebbenden bij hun besluit. Het stiekeme invoeren via een verordening zal die afloop niet kerenmaar bevorderen.

Of registreer je om te kunnen reageren.