Home

Nieuws 898 x bekeken 6 reacties

Slager dekt dood paard niet af

Nieuw- en Sint Joosland - De dode hengst die dinsdag in een berm in de buurt van Middelburg is gevonden, is afgemaakt door een paardenslager, nadat het dier was aangereden.

De slager heeft het paard uit zijn lijden geholpen, maar het tegen de regels in niet afgedekt, zo liet de politie Zeeland dinsdagavond weten.

Eerder meldde de politie dat het jonge dier ernstig was verminkt en gedood. Naar nu blijkt is het paard gedumpt aan de rand van het dorp Nieuw- en Sint Joosland, nadat het circa 15 kilometer verderop was aangereden. Een ruimingsbedrijf zou het paard ophalen, maar een voorbijganger zag de dode hengst liggen en alarmeerde de politie.

De politie onderzoekt of er sprake is van een strafbaar feit omdat het dode dier niet was toegedekt, aldus een woordvoerder. ANP

Laatste reacties

 • flyinghollander

  Beetje misleidede kop Boerderij.nl

 • farmerbn

  Er is dus een paard aangereden en om lijden te stoppen afgemaakt door een slager. Daarna is het kadaver vervoerd om opgehaald te worden en aan de kant van de weg gelegd. Een voorbijganger heeft alarm geslagen omdat er geen afdekking op het dode dier lag. De media maakt er een schandalig bericht van.

 • Schaapje

  Nou nou wat een zonde zeg.... waar hebben we het over. Het opruimingsbedrijf (waarschijnlijk Rendac) komt dit heus wel ophalen. Misschien had die voorbijganger even zijn jas over het paard kunnen leggen- probleem opgelost. En misschien was de eigenaar van het paard ook wel onderweg met afdekmateriaal.... Media er zijn wel andere berichten waar jullie aandacht aan kunnen schenken

 • pinkeltje

  Er moeten gewoon nog meer regels en protocollen komen. En vooral meer gediplomeerden en gecertificeerden zodat er ook wat in te trekken valt als er weer eens een puntje niet op de i staat. En als de overheid het niet aan kan om te handhaven dan maar burgerwachten om alle misstanden te melden. Goed om te horen dat er nog voorbijgangers zijn die hun verantwoordelijkheid kennen. Voordragen voor een lintje!

 • wullum

  In Irak doen ze dat ook netjes !

 • flyinghollander

  Boerderij.nl wel zo netjes als je kop verandert ook even te melden.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.