Home

Nieuws 1233 x bekeken 3 reacties

MRSA niet alleen afkomstig van veehouderij

Hambrug- MRSA-bacteriën zijn niet alleen afkomstig van de veehouderij.

Dat blijkt uit onderzoek van Universitair Ziekenhuis Hamburg-Eppendorf. Prof Martin Aepfelbacher vergeleek kiemen van kip met darmkiemen van ziekenhuispatiënten. Dit toonde aan dat de ziekteverwekkers niet identiek waren. Volgens Aepfelbacher wordt de mens ergens in zijn omgeving besmet. Studies tonen aan dat MRSA ook verschijnt in afvalwater van ziekenhuizen.

Laatste reacties

  • varkenshouder1

    En daar komen ze nu al achter.???

  • schoenmakers1

    net als de zure regen, over tien jaar hoor je er niet meer over maar de veehouders blijven met de ellende zitten, men gunt ze het gewoon niet dat die mensen ook een leven hebben, was er in duitsland in 1940 ook niet zoiemand die bepaalde bevolkingsgroepen het licht in de ogen niet gunde

  • joohoo

    De MRSA in de veehouderij heeft een ander DNA profiel dan de ziekenhuis variant. Dit is al jaren geleden aangetoond en heeft ook in de boerdrij gestaan .

Of registreer je om te kunnen reageren.