Home

Nieuws 836 x bekeken

Studenten diervoeding ontvangen studiebeurs van bedrijfsleven

Rijswijk – Twaalf studenten diervoeding hebben een studiebeurs ontvangen vanuit de diervoeder- en levensmiddelensector. Op woensdag 18 juni zijn de beurzen uitgereikt door Anton Ooijen, projectleider Human Capital Agenda (HCA) namens de Stichting Bevordering Studie Diervoeding (BSD).

De stichting reikt beurzen uit aan studenten in de laatste fase van hun studie diervoeding aan Universiteit Wageningen of in het hoger agrarisch onderwijs. Eerder ontvingen al 69 studenten een studiebeurs. BSD noemt Nederland de absolute koploper op het gebied van Agro & Food. Nederland heeft de meest succesvolle en innovatieve bedrijven en kennisinstellingen. "Echter, de koploperspositie die Nederland inneemt, is niet vanzelfsprekend. Door toenemende concurrentie zal de sector moeten blijven investeren in kennis en innovatie", aldus Anton Ooijen.

Henk Flipsen, voorzitter van de stichting BSD en tevens directeur van de Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi) bevestigt het belang van kennis en innovatie voor de Nederlandse diervoederindustrie.
Per jaar worden circa tien beurzen verstrekt. De beurzen bestaan uit het betalen van een deel van het collegegeld en daar bovenop een geldbedrag dat besteed kan worden aan activiteiten die de studie diervoeding versterken en dus tot verdieping in dit vakgebied leiden. Doel is om een optimale aansluiting bij de arbeidsmarkt te bevorderen door studenten tegemoet te komen in kosten voor bijvoorbeeld deelname aan seminars, bedrijfsstages, onderzoeksprojecten of volgen van specifieke trainingen of cursussen. Het laatste deel van de studiebeurs ontvangen afgestudeerde studenten eerst nadat een baan is geaccepteerd in de diervoedersector. Niet alle studenten komen in aanmerking voor de studiebeurs. Het is een competitieve beurs die wordt toegekend na een strenge selectie op bijvoorbeeld behaalde studieresultaten, (communicatie)vaardigheden, vakgerichtheid en motivatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.