Home

Nieuws 501 x bekeken 1 reactie

Regeling onderwerkplicht graanresten bij Schiphol verlengd

Den Haag - Ook dit jaar komt er een financiële vergoeding voor het versneld onderwerken van graanresten op akkerbouwpercelen bij Schiphol.

Staatssecretaris Wilma Mansveld Infrastructuur en Milieu) heeft dat besloten. Volgens Mansveld is gebleken dat het onderwerken van graanresten het aantal foeragerende ganzen bij Schiphol verkleint.

De regeling maakt deel uit van de afspraken die zijn gemaakt om het aantal botsingen tussen vliegtuigen en vogels bij Schiphol te verminderen. Uit tellingen is gebleken dat het aantal ganzenpassages over Schiphol in de periode juli en augustus in de afgelopen jaren (2013 en 2012) aanmerkelijk lager was dan in de jaren daarvoor, toen de graanresten nog niet werden opgeruimd. Graanresten zijn een belangrijke voedselbron voor overzomerende ganzen. De financiële vergoeding voor de onderwerkplicht wordt geregeld in de regeling bijdragen onderwerken graanresten.

Eén reactie

  • info246

    ??? de graantelers in de Haarlemmermeer hebben een 6 jarig contract voor onder werken van graanresten. Dus dit is nutteloos nieuws en nutteloos tijd die ze hier in steekt. Ze moet hoe dan ook de contract periode de vergoedingen betalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.