Home

Nieuws 4124 x bekeken 3 reacties

Mengvoerprijzen stijgen onverwacht

Den Haag - De mengvoerprijzen van onderzoeksinstituut LEI zijn voor mei onverwacht fors gestegen. Deskundigen hielden rekening met een daling van de notering van varkensbrok en een geringe prijsstijging voor rundveebrok.

De stijgingen voor beide voersoorten komen voor mei uit op 15 tot 35 cent per 100 kilo ten opzichte van april. Vleesvarkensbrok noteert in mei €26,35 per 100 kilo bij het LEI. Dat is 20 cent per 100 kilo meer dan in april. Met die prijsverhoging vergroten mengvoerfabrikanten hun marge op vleesvarkensbrok, omdat de kostprijs daalt.

De grootste prijsstijging is te zien bij rundveebrok A. Die noteert in mei met €23,55 per 100 kilo 35 cent hoger dan in april. Ondanks die stijging noteert rundveebrok A nog €2,30 per 100 kilo lager dan in mei 2013.

Laatste reacties

  • Hogman1

    De mengvoedefabrieken rekken de betalingstermijn op ,ze spelen voor bank en ja dat moet betaald worden, door vergroting vd winstmarge


  • Elevage

    en je hebt toch je brokken nodig................. dus hup uitmelken die boer

  • Fozzy Bear

    Dus de prijzen voor de netjes betalende boer gaat ook omhoog. Zij financieren dus de minder goed draaiende bedrijven mee.

Of registreer je om te kunnen reageren.