Home

Nieuws 826 x bekeken

Politie houdt dierenbeul Assen aan

Assen - De politie heeft donderdag een 25-jarige man uit Assen aangehouden die ervan wordt verdacht dat hij de afgelopen maanden een slachting onder dieren heeft aangericht op meerdere kinderboerderijen en bij particulieren in de Drentse hoofdstad.

In totaal sloeg de man vermoedelijk tien keer toe. Hij liep tegen de lamp na een anonieme tip, meldde de politie donderdag.

In maart en april werden op meerdere plekken in Assen gewurgde, doodgestoken of doodgeknuppelde kippen, eenden en kuikentjes gevonden. Een keer werd een konijnenhok in brand gestoken. Een konijn overleefde het, een ander konijn moest vanwege zware brandwonden door een dierenarts worden afgemaakt. Het leidde tot extra toezicht van vrijwilligers bij kinderboerderijen, maar toch sloeg de man nog een paar keer toe.

Of registreer je om te kunnen reageren.