Home

Nieuws 1300 x bekeken 1 reactie

Milieu- en dierkieswijzer gelanceerd

Rijswijk - Zowel Milieudefensie als de Dierencoalitie zijn zondag gekomen met online kieswijzers voor de Europese verkiezingen. Bezoekers van de site kunnen in de ene zien hoe diervriendelijk de politieke partijen in Europa zijn, en in de andere hoe partijen zich inzetten voor het milieu.

De kieswijzer van Milieudefensie vergelijkt de Europese milieustandpunten van alle partijen die nu in de Tweede Kamer zitten en meedoen aan de verkiezingen. De organisatie constateerde al dat er in de partijprogramma's veel aandacht is voor bijvoorbeeld voedselveiligheid en CO2-uitstoot. Maar over 'lastigere' onderwerpen als nitraatrichtlijnen of over verkeer en natuur staat er veel minder in dan in de kieswijzer van de Dierencoaltie.

Op Boerderij.nl vindt u onze eigen kieshulp.

Eén reactie

  • Mozes

    Zoals verwacht zaten er weer bedrieglijke vragen tussen. Zo werd een vraag gesteld over weidegang waarbij het niet hebben van weidegang op één lijn werd gezet met te krappe behuizing, slecht dieet en gezondheidsproblemen.
    Ik kwam bij het invullen overigens uit bij het CDA, de partij waar ik ook lid van ben. Bij het invullen van de kieswijzer van Boerderij kwam ik uit bij de PvdA, daarna ....GroenLinks en dan pas het CDA.

Of registreer je om te kunnen reageren.