AlgemeenNieuws

K+S krabbelt weer wat op

Kassel – Kali- en zoutconcern K+S meent dat het dieptepunt in de prijsontwikkeling van kaliproducten achter de rug is. Dat heeft het Duitse bedrijf te kennen gegeven in zijn berichtgeving over het verloop van het erste kwartaal. De vraag stabiliseerde zich en het internationale prijsniveau trok aan.

In de gebieden waar K+S het gros van zijn omzet haalt was de vraag in het eerste kwartaal groot, hoewel de afzet nog iets achterbleef bij die van dezelfde periode van vorig jaar. De omzet van het concern daalde ten opzichte van die periode met 7 procent naar 1,19 miljard euro en het resultaat voor belastingen en rentekosten met 21 procent naar krap 220 miljoen euro. Compensatie voor de tegenvallers in het kalisegment bood de (wegen-)zoutbedrijvigheid.

K+S handhaaft zijn verwachtingen voor de rest van het jaar: een duidelijke daling van het ebit-resultaat (winst voor rente en belasting) daar de kali-prijzen gemiddeld lager blijven dan in 2013. De beurshandel reageerde woensdagmorgen positief en liet de aandelenkoers van het concern stijgen met zo’n 1,25 procent.

Boerderij volgt iedere week de ontwikkelingen van grote agrifoodbedrijven die beursgenoteerd zijn. Bekijk alle reportages hier.

Meer informatie over de aandelenkoersen vind je in Boerderij Marktprijzen:  

ForFarmers
Südzucker
Deere
Agco
CNHI
Fonterra
Beheer
WP Admin