Home

Nieuws 747 x bekeken

'EU is meer dan Nitraatrichtlijn'

Den Haag - Het belang van de Europese Unie gaat verder dan de Nitraatrichtlijn. Dat betoogde D66-leider Alexander Pechtold dinsdag tijdens het debat over de agenda van de Europese Unie.

Pechtold raakte daarbij in debat met VVD-woordvoerder Mark Verheijen. De VVD'er suggereerde dat de D66-leider eens moest gaan praten met ondernemers die worden gedwarsboomd door de Europese Nitraatrichtlijn. "Als Pechtold gaat praten met ondernemers in dit land, dan wist hij wel beter."

Pechtold bekritiseerde de opvatting dat de uitslag van de Europese verkiezingen moet worden uitgelegd als een uiting van een toenemende anti-Europa-stemming. Volgens hem blijkt uit de uitslag dat het merendeel van de kiezers nog steeds stemt op partijen die EU-vriendelijk zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.