Home

Nieuws 981 x bekeken 2 reacties

'Bodemcommissie mag adviseren over ammoniakemissie'

Den Haag – Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken gaat de vraagstelling aan de Technische Commissie Bodem (TCB) niet veranderen.

Dat schrijft ze in reactie op vragen van SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf. Hij vindt het onterecht dat de TCB ook advies geeft over ammoniakvervluchtiging, omdat dit niet direct gaat om de bodem. Dijksma wijst erop dat de ammoniak die vervluchtigt bij het uitrijden van mest elders weer neer slaat en daarmee wel effect heeft op de bodem en het water.
Dijksma voegt er aan toe dat ze de adviezen van de TCB als zeer waardevol ziet, maar dat deze adviezen niet bindend zijn. "De reacties die ik van de TCB desgevraagd ontvang, zijn ondersteunend voor een goede afweging tussen de belangen die de voorschriften van het Besluit gebruik meststoffen beogen te beschermen en de belangen die gediend zijn met een vrijstelling of ontheffing van die bepalingen, maar zijn niet bindend", aldus Dijksma.
De SGP was ontevreden dat de TCB nu ook advies geeft over de ammoniak-emissie terwijl de commissie zich volgens de partij alleen moet de bodem moet bezig houden.

Laatste reacties

  • Zuperboer

    Sharon lult zich momenteel overal uit; Politiek gezien is 't een toppertje. Landbouwtechnisch gezien een ramp van de eerste orde, maar daar maalt de PVDA en de rest van de coalitie niet om. Wie dan zorgt wie dan leeft.

  • Broes

    Correct antwoord van Sharon. Ze laat zich gewoon goed adviseren.

Of registreer je om te kunnen reageren.