AlgemeenNieuws

Verhoogd risico op zelfmoord bij Franse boeren

Parijs – Boeren plegen relatief vaker zelfmoord in Frankrijk dan mensen met een ander beroep. Vooral onder veehouders is het risico op zelfmoord groter.

Dat blijkt uit cijfers van het nationaal observatorium voor zelfmoord van het ministerie voor volksgezondheid in Parijs. In Frankrijk maakten in 2011 11.000 mensen zelf een eind aan hun leven. Bovendien werden nog eens 200.000 mensen na een zelfmoordpoging opgenomen in het ziekenhuis. Het aantal doden door zelfmoord ligt daarmee in Frankrijk op 18 per 100.000 inwoners terwijl dat voor heel Europa op 12 ligt.

Het aantal zelfmoorden onder Franse boeren ligt daarbij drie keer zo hoog als bij kantoorpersoneel. Arbeiders en zelfstandige ondernemers komen als tweede en derde op de lijst maar scoren een stuk lager dan de boeren. Uit een eerder onderzoek van het instituut voor de gezondheid van ouderen naar zelfmoord op het platteland bleek dat het risico bij vlees- en melkveehouders het grootst is. Wat leeftijd betreft gaat het daarbij vooral om boeren tussen de 45 en 64 jaar oud.

Beheer
WP Admin