Home

Nieuws 1748 x bekeken 2 reacties

Paarden in Brabant gestoken in achterlijf

Best - In weilanden in de Brabantse plaatsen Best en Bakel zijn de afgelopen week twee merries met een scherp voorwerp in en rond de vagina gestoken. Dat gebeurde deze week ook bij een merrie in Marknesse in de Noordoostpolder. De politie onderzoekt of er overeenkomsten tussen de zaken zijn.

Het afgelopen jaar zijn ongeveer 75 paarden, vooral merries, in het hele land mishandeld. De dieren worden meestal in en bij de geslachtsdelen gestoken met een stanleymes of een scherpe stok. De politie zoekt al een hele tijd naar de dader of daders, maar heeft nog niemand kunnen betrappen. Nadat de zaak uitgebreid op televisie was, is het een poosje rustiger geweest maar nu duiken de meldingen weer op.

Veel maneges en paardenhouders halen hun dieren 's nachts uit voorzorg uit het weiland.

Laatste reacties

  • veldzicht

    Onbegrijpelijk dat ze die gek of gekken nog niet hebben kunnen pakken.
    dat moet toch opvallen een vreemde auto op een landweggetje
    in de buurt van paarden.

  • Elevage

    allemaal de ogen openhouden. Iedereen die bij de achterkant van een paard staat in de wei is bij voorbaat verdacht. Zo moeten we toch iemand kunnen betrappen!

Of registreer je om te kunnen reageren.