Home

Nieuws 1015 x bekeken

Koningin bij NAJK-symposium

Den Haag - Koningin Máxima zal het symposium 'Van Traditie naar Ambitie' van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) bijwonen.

De koningin wordt vergezeld door staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken. Het symposium is op 20 november.

Het symposium 'van Traditie naar Ambitie' gaat over de rol van het gezinsbedrijf in de agrarische sector. De Verenigde Naties hebben 2014 uitgeroepen tot het internationale jaar van het agrarische gezinsbedrijf. De koningin benadrukt met haar aanwezigheid bij het symposium het belang van het gezinsbedrijf, dat de drijvende kracht is  achter de Nederlandse land- en tuinbouw. Voorzitter Eric Pelleboer zegt in een reactie op de site van het NAJK dat zijn organisatie zich vereerd voelt met het bezoek van de koningin. "De komst van koningin Máxima bevestigt haar betrokkenheid met de agrarische sector. Wij zijn blij dat Koningin Máxima openstaat voor het verhaal van de voedselproducenten van morgen. Hiermee onderschrijft Koningin Máxima het belang van een sterke agrarische sector, voor nu en in de toekomst."

Of registreer je om te kunnen reageren.