Home

Nieuws 913 x bekeken

CEO Nutreco positief over plannen SHV

Eindhoven - Na vier weken van intensieve gesprekken tussen de top van Nutreco en de familie Fentener van Vlissingen, eigenaren van SHV, is er voor de CEO van Nutreco, Knut Nesse, maar één conclusie mogelijk.

Hij adviseert de aandeelhouders van het tot noch toe aan de AEX verhandelde Nutreco akkoord te gaan met de door SHV geplande overname.

"Nog los van de €40 per aandeel die SHV voor de aandelen biedt (een premie van 42 procent ten opzichte van de recente beurskoers) is het niet-financiële deel van de deal zeer belangrijk'', aldus Nesse exclusief tegenover Boerderij. Volgens Nesse blijkt uit de gesprekken die hij heeft gehad dat SHV boven alles geïnspireerd is door de missie en strategie van Nutreco om een bijdrage te leveren aan het duurzaam voeden van de groeiende wereldbevolking door efficiëntie in de dierlijke productie na te streven. Nesse: "Uit alles wat SHV met haar bestaande bedrijven doet, blijkt dat ze er voor de lange termijn in zitten. Ik verwacht dat ze decennia in Nutreco willen blijven. Zij hebben gezegd dat ze onze langetermijndoelstellingen wat betreft groei onderschrijven en stellen het bedrijf in tact te laten. Een overname heeft voor Nutreco dan ook geen noemenswaardige gevolgen, het blijft 'business as usual'.'"

Nesse stelt dat de move van de publieke sector naar de private sector een positieve impuls kan geven voor zijn bedrijf. "Dit is een zegen voor het bedrijf en onze klanten, de boeren. Wij zien het als positief dat we zekerheid op de lange termijn hebben, ook naar de boeren toe waar we al sinds jaar en dag een partner zijn.''

Het gebalanceerde pakket dat SHV heeft neergelegd heeft Nesse ertoe gebracht zijn aandeelhouders vanuit zijn rol als bestuurder te adviseren door te gaan met de voorgestelde deal.

Of registreer je om te kunnen reageren.