Home

Foto & video 1326 x bekeken

Landbouwnieuws in beeld: week 4

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Berlijn – Een demonstratie tegen de TTIP (transatlantische handelsovereenkomst) in Berlijn, op 17 januari, trok maar liefst 20.000 mensen. Tegenstanders van de aanstaande overeenkomst met de Verenigde Staten vrezen dat Europa geen eisen meer mag stellen op het gebied van voedselkwaliteit en dierwelzijn.

  Berlijn – Een demonstratie tegen de TTIP (transatlantische handelsovereenkomst) in Berlijn, op 17 januari, trok maar liefst 20.000 mensen. Tegenstanders van de aanstaande overeenkomst met de Verenigde Staten vrezen dat Europa geen eisen meer mag stellen op het gebied van voedselkwaliteit en dierwelzijn.

  Foto: ANP
 • Vietnam – Een Vietnamese rijstteler is bezig met de voorbereidingen voor het zaaien van rijst. De rijstprijzen daalden afgelopen week in Thaland en Vietnam, onder andere vanwege verkoop van voorraden door de Thaise overheid.

  Vietnam – Een Vietnamese rijstteler is bezig met de voorbereidingen voor het zaaien van rijst. De rijstprijzen daalden afgelopen week in Thaland en Vietnam, onder andere vanwege verkoop van voorraden door de Thaise overheid.

  Foto: Reuters
 • India – Rijstoogst in de zuidelijke Indiase deelstaat Anhra Pradesh is nog vooral handwerk. Hier worden kaf en koren van de geoogste rijst gescheiden met behulp van de wind.

  India – Rijstoogst in de zuidelijke Indiase deelstaat Anhra Pradesh is nog vooral handwerk. Hier worden kaf en koren van de geoogste rijst gescheiden met behulp van de wind.

  Foto: Reuters
 • Newhaven – Een schapenhouder voert zijn dieren tijdens sneeuwval in het Midden-Engelse Newhaven.

  Newhaven – Een schapenhouder voert zijn dieren tijdens sneeuwval in het Midden-Engelse Newhaven.

  Foto: Reuters
 • Veghel - Kunstenaars leggen in een leegstand kantoorpand in het Brabantse Veghel dinsdag de laatste hand aan twintig zogenoemde designpigs. De polyester varkensmodellen krijgen een artistiek uiterlijk en hebben als doel de varkenssector een positief imago te geven. Het geld dat de kunstwerken opbrengen, komt ten goede aan het Leontienhuis in oprichting, waar meisjes met een eetprobleem worden opgevangen. Volgens initiatiefnemer en veevoederfabrikant Huub Fransen kunnen ook particulieren een kunstwerk aanschaffen. De kosten bedragen €5.000 per varken. Designpigs probeert op deze wijze een andere beeld te creëren van de varkenssector. "We krijgen vaak veel onterecht commentaar. Mensen luisteren liever naar het eenzijdige beeld van de Partij voor de Dieren, dan naar mensen uit de praktijk. En of je nu van varkens houdt of niet, deze designpigs zijn gewoon mooi", aldus Fransen. De organisatie heeft plannen om deze zomer door het land te gaan toeren met de kunstvarkens en om bovendien 'goedkopere' beschilderde kunstbiggen te gaan verkopen. Staatssecretaris Sharon Dijksma heeft inmiddels al een beschilderd varken aangeboden gekregen voor haar ministerie. Fransen: "Uiteindelijk hebben we graag dat heel Nederland een kunstvarken in huis neerzet."

  Veghel - Kunstenaars leggen in een leegstand kantoorpand in het Brabantse Veghel dinsdag de laatste hand aan twintig zogenoemde designpigs. De polyester varkensmodellen krijgen een artistiek uiterlijk en hebben als doel de varkenssector een positief imago te geven. Het geld dat de kunstwerken opbrengen, komt ten goede aan het Leontienhuis in oprichting, waar meisjes met een eetprobleem worden opgevangen. Volgens initiatiefnemer en veevoederfabrikant Huub Fransen kunnen ook particulieren een kunstwerk aanschaffen. De kosten bedragen €5.000 per varken. Designpigs probeert op deze wijze een andere beeld te creëren van de varkenssector. "We krijgen vaak veel onterecht commentaar. Mensen luisteren liever naar het eenzijdige beeld van de Partij voor de Dieren, dan naar mensen uit de praktijk. En of je nu van varkens houdt of niet, deze designpigs zijn gewoon mooi", aldus Fransen. De organisatie heeft plannen om deze zomer door het land te gaan toeren met de kunstvarkens en om bovendien 'goedkopere' beschilderde kunstbiggen te gaan verkopen. Staatssecretaris Sharon Dijksma heeft inmiddels al een beschilderd varken aangeboden gekregen voor haar ministerie. Fransen: "Uiteindelijk hebben we graag dat heel Nederland een kunstvarken in huis neerzet."

  Foto: VidiPhoto
 • Bunde – Duitse boeren mogen twee weken eerder mest uitrijden dan Nederlandse. Zelfs bij vorst gebeurt het, zoals hier in de buurt van Leer, over de grens met Groningen. Loonbedrijf Boven uit Finsterwolde rijdt de mest uit voor Sjaak Brouwer uit Bunde. Naar verwachting worden de mestregels aangescherpt in Duitsland.

  Bunde – Duitse boeren mogen twee weken eerder mest uitrijden dan Nederlandse. Zelfs bij vorst gebeurt het, zoals hier in de buurt van Leer, over de grens met Groningen. Loonbedrijf Boven uit Finsterwolde rijdt de mest uit voor Sjaak Brouwer uit Bunde. Naar verwachting worden de mestregels aangescherpt in Duitsland.

  Foto: Koos van der Spek
 • Nieuwegein - In de Beursfabriek in Nieuwegein is donderdag de zogenaamde Champion Show voor kleindieren, als konijnen, kippen, duiven, cavia's en watervogels, van start gegaan met de keuring van de dieren door zo'n 145 keurmeesters. De driedaagse Champion Show is met zo'n 7.000 dieren de op één na grootste dierenshow van Nederland, met deelnemers uit heel Europa. Omdat Nederland in Europa de beste fokkers heeft, is er publieke belangstelling uit tal van landen voor het evenement. Zo komen buitenlandse fokkers speciaal naar Nieuwegein om er fokmateriaal aan te schaffen. Door de vogelgriep in 2014 zijn er dit jaar meer deelnemers dan andere jaren. Doordat 27 regionale shows vorig jaar zijn afgelast, komen fokkers met hun dieren nu naar de landelijke tentoonstelling in Nieuwegein. Bijna duizend kleindierenfokkers proberen met hun inzending landelijk kampioen te worden. Dit jaar willen de fokverenigingen proberen meer jongeren te interesseren voor deze hobby, omdat het ledenbestand flink aan het vergrijzen is. Minder dierenfokkers betekent echter ook de kans op het uitsterven van bepaalde zeldzame rassen. De kleindierenshow in Nieuwegein is tot en met zaterdag 24 januari geopend voor het publiek.

  Nieuwegein - In de Beursfabriek in Nieuwegein is donderdag de zogenaamde Champion Show voor kleindieren, als konijnen, kippen, duiven, cavia's en watervogels, van start gegaan met de keuring van de dieren door zo'n 145 keurmeesters. De driedaagse Champion Show is met zo'n 7.000 dieren de op één na grootste dierenshow van Nederland, met deelnemers uit heel Europa. Omdat Nederland in Europa de beste fokkers heeft, is er publieke belangstelling uit tal van landen voor het evenement. Zo komen buitenlandse fokkers speciaal naar Nieuwegein om er fokmateriaal aan te schaffen. Door de vogelgriep in 2014 zijn er dit jaar meer deelnemers dan andere jaren. Doordat 27 regionale shows vorig jaar zijn afgelast, komen fokkers met hun dieren nu naar de landelijke tentoonstelling in Nieuwegein. Bijna duizend kleindierenfokkers proberen met hun inzending landelijk kampioen te worden. Dit jaar willen de fokverenigingen proberen meer jongeren te interesseren voor deze hobby, omdat het ledenbestand flink aan het vergrijzen is. Minder dierenfokkers betekent echter ook de kans op het uitsterven van bepaalde zeldzame rassen. De kleindierenshow in Nieuwegein is tot en met zaterdag 24 januari geopend voor het publiek.

  Foto: VidiPhoto

Of registreer je om te kunnen reageren.