Boerenblog

1652 x bekeken

Volop vragen en ideeën

Allemaal enthousiaste ideeën, maar ook vragen. Het is hoog tijd voor een informatie-bijeenkomst.

Zo tussendoor sleutel ik aan een kar die ik aan het opknappen ben voor de reis naar Dakar. Er gebeurt veel voor de trekkerrit Boer helpt Boer, maar naar mijn gevoel gebeurt er veel meer niet. Vaak heb ik me afgevraagd waardoor dat komt. Is het een dip in de motivatie? Staat alles in de afwachtmodus voor de acties die uitstaan, waardoor ik niet verder kan? Of is er wellicht iets anders aan de hand? Van een dip is in elk geval geen sprake. Van een overmaat aan enthousiasme dan?

Ik merk, zeker sinds de ATH in Biddinghuizen, dat er veel mensen zijn die wel mee willen naar Afrika, maar niet goed weten wat ze kunnen verwachten en hoe ze een dergelijke reis op poten moeten zetten. Er zijn veel vragen. Waar moet ik beginnen? Wat voor trekker neem ik mee? Waar slapen we? Rijden we in colonne of solitair? Wat gaat me dat allemaal kosten? En hoe kom ik aan sponsoren?

Zo sprak ik een paar dagen geleden met Kees. Kees denkt er al een poosje over na om mee te gaan naar Dakar. Tijdens het gesprek merkte ik dat hij veel vragen had, maar ook veel ideeën. Kees is altijd melkveehouder geweest, maar vanwege gezondheidsredenen moest hij zijn bedrijf beëindigen. Hij heeft nog een heleboel contacten in de agrarische wereld die hem op weg kunnen helpen: leveranciers van vroeger, oud-collega’s, vrienden uit de oldtimervereniging. Stuk voor stuk mensen die hem op welke manier dan ook hulp, kennis of advies kunnen bieden. Uiteindelijk heb ik een dik uur met Kees aan de telefoon gehangen. ’s Avonds kwam er een mail binnen; hij had een trekker op het oog, een mooie 4WD John Deere met voorlader. Die wilde hij wel aanschaffen.

Het wordt hoog tijd voor een informatieavond. Daar kunnen gegadigden vragen stellen, ideeën uitwisselen en kennis delen.

Wanneer zo’n informatiemiddag of -avond opgetuigd is, weet ik niet. Maar dat moet toch niet al te lang meer op zich laten wachten.
In mijn volgende column verwacht ik er meer over te kunnen zeggen. Tot die tijd ben ik voor iedereen via www.farmersunited.nl bereikbaar. Uiteraard staat de organisatie zelf ook iedereen te woord via info@boerhelptboer.org. En ik blader mijn notitieboekje nog een eens door om te kijken of ik nog een openstaand actiepunt heb of dat ik er eentje even on hold moet zetten. Ik kom er dan wel op terug tijdens de informatiebijeenkomst.

Of registreer je om te kunnen reageren.