Boerenblog

5034 x bekeken 18 reacties

Hongarije heeft vlam in de pijp

‘Met de vlam in de pijp …’Wie kent het lied niet van vrachtwagenchauffeur annex zanger Henk Wijngaard? Het aantal vrachtwagens op de weg is een goede indicator van de economie.

De transportsector is een belangrijke schakel in de economie. Het aantal vrachtwagens is een goede indicator van de economie. Als ik met de auto van Hongarije naar Nederland of vice versa rijd, geniet ik van die vrachtwagens. Natuurlijk vervloek ik ze wel eens als ik lomp hard in de ankers moet, maar de aanblik van een mooie trekker of het brullende geluid van een optrekkende Scania doet me glimlachen.
Het valt me op dat het aantal vrachtwagens op de snelwegen in Hongarije de laatste jaren fors is toegenomen. Naast Roemenen, Bulgaren en Turken op doorreis, zie ik gelukkig ook veel Hongaarse vrachtwagens. Horváth Rudolf rijdt er met z'n mooie, knalgele trucks en ook Waberers met zijn gele trekkers en blauwe opleggers en een gele zon als logo. Waberers zie je ook veel in Nederland rijden. Recent heeft dit bedrijf 1.000 (!) DAF-trekkers gekocht; vorig jaar kocht het ook al 600 exemplaren. In totaal heeft Waberers al 3.300 trekkers. Al s je die allemaal achter elkaar zet, krijg je een 70 kilometer lange rij. Gigantisch natuurlijk.

Graantransport
In Hongarij is de afgelopen tien heel veel gebouwd: niet alleen huizen en bedrijfspanden, maar ook veel auto(snel)wegen. Het aantal kilometers nieuwe weg neemt nu af. De zand- en grindauto's worden nu veel ingezet voor graantransport. Dit jaar was de tarweoogst uitmuntend qua tonnage, waarschijnlijk haalt de korrelmais ook prima tonnages. De vraag is wel wat de toxinegehalten zijn, want zoveel regen als dit jaar hebben we niet vaak gehad. Het graan wordt in Hongarije vaak over grote afstanden naar de grote opslagen en (export)havens getransporteerd.

Aanjager
De transportsector groeit ook door de vele (nieuwe) autofabrieken in Hongarije. Mercedes, Audi, Opel, en Suzuki groeien sterk en jagen de Hongaarse economie enorm aan. Die economie groeit. De groeicijfers zijn al geruime tijd een stuk hoger dan die in West-Europese landen. Bovendien heeft Hongarije de mazzel dat er geen euro is. Dee waarde van de Hongaarse munt jaagt de export ook aan. De Nederlandse pers en politieke vertegenwoordigers in het Brusselse luilekkerland vinden dat er van alles fout is/gaat in Hongarije. De Hongaarse economie heeft echter 'de vlam in de pijp'. Laat Hongarije nog maar even doorvlammen.

Laatste reacties

 • Mozes

  Op het gebied van rechtszekerheid, democratie, integriteit van bestuur (corruptie) en persvrijheid gaat er inderdaad steeds meer mis in Hongarije.

 • Zuperboer

  Als het niet zo goed zou gaan zou je dat dan ook hier schrijven? M.a.w. hoe is het gesteld met persvrijheid en vrijheid van meningsuiting? Of worden we verkeerd voorgelicht in Nl? Wij krijgen nl. te horen dat Hongarije wordt geleid door een soort alleenheerser, wat elders in de wereld ook wel eens wordt aangeduid als d i c t a t o r. Nu nog in milde vorm, maar het geeft toch te denken als het zo zou zijn.

 • jp.bierema

  Zou het hier bij ons zelf wel zo goed zijn als wij menen dat het is Mozes

 • W Geverink

  Goeie Bierema! Mozes is zeker al weer vergeten dat de nederlandse boeren voor niks vele miljoenen mischien miljarden aan investeringen hebben gedaan om ammoniak uitstoot tegen te gaan.

 • agratax2

  Grevink. Je hebt gelijk m.b.t. de stikstof en zo zijn er veel meer voorbeelden te bedenken, waarbij de bevolking is / wordt gemanipuleerd ter wille van de machthebbers. Machthebbers die hun -bedachte- problemen moeten oplossen, om zo zichzelf als onderzoekers en fabrikanten aan het werk te houden over de rug van een beperkte groep benadeelden. Ik zal mij niet verbazen als we over enkele jaren zullen lezen; 'De klimaatsverandering is door de mensen niet meer terug te draaien. Alle moeite en kosten zijn voor niets geweest. De groene 'duurzame' energie heeft de duurzaamheid (natuur, milieu) meer geschaad dan goed gedaan. Helaas moeten we onze burgers meedelen dat het hele duurzaamheidscircus ten gunste van industrie en handel is opgetuigd!'

 • Roelof Wijnholds

  Kijk maar eens op 'Vrouwe Justitia in verval.nl' kunt u even ook weer tot de schrikbarende realiteit in onze Nederlandse dictatuur door drongen worden! In ons land heerst er een zogenaamde 'persvrijheid' maar tegelijkertijd ook een enorme angst in de journalistiek ernstige feiten in NL aan de kaak te durven stellen! Een bewezen angst voor represailles door de overheid zelf houd de journalistiek in een wurggreep. Denkend aan journalist Willem Oltmans, de affaire Fred Spijkers, Demmink doofpot, Schipshol enzovoort. Corruptie, de advocatuur, monopolist op het recht is in NL zelfs van mening dat zij in onroerend goed transacties welke door advocaten werd begeleid inzake verkoop van 200 ha grond van deze verkoop niet eens een financiële verantwoording zou moeten afleggen, dat heet dan - correct - uitgevoerd! In goed vertrouwen word zulks dan even binnenskamers door geschoven. Het advocaten kantoor welk mij in rechten bijstond heeft van mijn tegenpartij ongeveer € 300.000,00 door mijn tegenpartij ooit verduisterd geld geretourneerd gekregen was door de penningmeester mijn tegenpartij dus achterover gedrukt uit een christelijke stichting welke loopt bij het advocaten kantoor welk mij dus ook in rechte zou bijstaan, maximaal zo als dat zeg maar 'heurt' in de advocatuur. het recht in NL! Of zou er met € 300.000,00 een wonder gekocht zijn, mijn advocaten bijstand meer oog had voor mijn tegenpartij?

 • Zuperboer

  Aan al deze feiten had ik zo snel niet gedacht. Ik neem aan dat jullie dus vanmiddag allemaal in Vertrekhal 1,2 of 3 van Chipshol staan om de NL-dictatuur as soon as possible te verlaten.

 • Zuperboer

  Waarbij ik moet melden dat het mij ook vaak bevreemdt wat er in onze Cowboy-rechtsstaat nog allemaal mogelijk is ondanks het feit dat we blijkbaar nog in een bevoorrechte positie leven t.o.v. andere landen. Ook in onze westerse wereld is veel mis, maar je moet wel blijven relativeren.

 • cornelis 22

  Ik vind het opvallend stil wat betreft de berichtgeving over het achterhouden van de feiten wat betreft de werkelijke amoniak reductie etc. Wetenschapsfraude lijkt het mij sowieso . Heeft de 'boerderij'soms ook vuile handen in deze. Er is ons in ieder geval voor honderden miljoenen onterecht uit de zak geklopt en de landbouwpers zwijgt ?

 • minasblunders1

  Ja, èn?? Boeren doen toch niets. Ze mopperen wat en het circus kan gewoon doorgaan. Een makkelijker slachtoffer kunnen ze nooit krijgen.

 • varkentjeeee

  inderdaad begint meer te lijken op landbouwpers tegen de landbouw, iets positiefs hebben ze nooit te melde maar alles wat tegen de boer is staat er meteen op. en nu lijkt het erop dat er een wetenschapsfraude gaande is tegen de landbouw en de boerderij hoor je er niet eens over, is opvallend verdacht boerderij,

 • bankivahoen

  Je zou zeggen dat boerderij journalisten toch iets met landbouw zouden hebben , maar voor hotnews aangaande deze BOM onder het hele landbouwbeleid schijn je bij de Telegraaf aan een beter adres te zijn !

 • gertke

  triiiiiing

 • cornelis 22

  Niet alleen boerderij ook Nieuwe Oogst niemand zegt wat ik wil niet overal complotjes zien maar het is heel vreemd.Waar zijn mijnheer Maat , Siem -Jan Schenk en noem maar op. Ik nodig ze bij deze uit om uitleg te geven .

 • ed12345

  Ronald zou jij het leuk vinden als bedrijven naast je opstonden met duizenden ha's kersen .Zo kijk ik ook naar die reuzen transport bedrijven een modern sovchos in transport,als er iets te verdienen valt pikken ze het in eventueel onder de kostprijs voor een poosje de kleinere krijgen de kruimels ,om gezondheids redenen heb ik mijn Kenworth met oplegger dit voorjaar verkocht maar het blijft trekken

 • kalkar

  Ik heb altijd al gezegd dat de mestwet en ammoniakwet ingevoerd zijn om de boerenstand weg te saneren. Minasblunders heeft gelijk, (alweer) Boeren pikken alles, dom volk.

 • info36

  Wat ze in Hongarije ook hebben buiten de vlam in de pan is een leuke president.
  Die vent is compleet geschift.

 • The Hulk

  Ik vind dit blufpoker met de ellende van Europa. En Ronald ik weet niet of je het weet maar Rudolph en Wabers zijn 1 group. Als er ene transporteur zen haag te hoog groeit komt wabers te voorschijn een zetbaas die wabers van enkele groten binnen de club van Budapest daar aan de donau (parlement) voorts hoor ik binnen mijn huidige business zie : www.rainbowgent.com toch nogal wat rare dingen over oa banken die niet verkocht geraken omwille geen intresse.. Hongarije bach ik moet niets meer van dat land alles heeft er zijn hatarido (houdbaarheidsdatum) zelfs de dame die zwart wit beweegt op onze site (mijn vrouw) ook de vrouwen . Maar eigenlijk om eerlijk te zijn het is nu Gent(B) 0 uur 10 ga ik straks nog even naar Hongarije om sappig Hongaars te praten. Het is hier maar 500 meter vandaan ( de grachten van Gent...) het zit daar vol Hongaarse dingen van allerlei pluimage en cupmaat . Ondertussen ben ik er mee mijn vlaamse-hongaarse taalkennis zowat maatschappelijk stafmedewerker geworden straks even een nachtwandeling aldaar en een praatje met Eveline-Sandra enz. Het leven kan mooi zijn. Tijd om die blog die al opgezet is in juni eens van een afwerking te voorzien ; Boer word onderkoning Met groeten aan alle reactielezers : Patrick Feliers

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.