Dirk de Lugt - Foto: Michel Zoeter AlgemeenAchtergrond

Dirk de Lugt

Via de ladder van het Cosun-bestuur breidt Dirk de Lugt zijn bestuurlijke invloed steeds verder uit.

Dirk de Lugt

Sinds zijn aantreden als Cosun-voorzitter in 2014 werd hij ook voorzitter van de Brancheorganisatie Akkerbouw (BO Akkerbouw), voorzitter van de Nationale Coöperatieve Raad (NCR) en lid van het presidium van de Europese bietentelersorganisatie CIBE.

Dirk de Lugt heeft Cosun goed voorbereid op de afschaffing van de EU-suikerquotering op 1 oktober 2017. Cosun blijft een minimumbietenprijs hanteren, zoals de EU nu nog doet in de suikerregeling. Daarnaast zijn ledenleveringsbewijzen ingevoerd. Zo kan Cosun de bietenaanvoer blijven sturen. De leden hebben volop kunnen meepraten en zijn goed voorbereid op een gecontroleerd einde van de quotering. Daar kan de zuivel wat van leren.De markt heeft hij overigens ook mee.

In november 2015 werd hij voorzitter van de BO Akkerbouw, waarin de sector zich heeft gegroepeerd na het afschaffen van het Productschap Akkerbouw. Knap is dat de BO Akkerbouw de eerste is die een algemeen verbindend verklaring (AVV) wist te bemachtigen. Contributie innen voor de BO Akkerbouw blijft desondanks een probleem.

Terug naar de publiekspeiling

Beheer
WP Admin