Home

Achtergrond 920 x bekeken

Boerenvoorlieden vinden weg naar ministerie

Het ministerie van Economische Zaken heeft frequent contact met vertegenwoordigers van de land- en tuinbouw.

Sinds het aantreden van het kabinet-Rutte (november 2012) tot oktober vorig jaar kwam LTO Nederland 44 keer op bezoek bij de staatssecretaris, zo blijkt uit een overzicht dat de Volkskrant heeft gemaakt op basis van de agenda's van de ministers en staatssecretarissen.

Veel gesprekken op agenda

LTO Nederland is kind aan huis bij het ministerie van Economische Zaken, maar is daarnaast ook (maar minder vaak) regelmatig op bezoek bij bewindslieden van Infrastructuur en Milieu, Sociale Zaken en Buitenlandse Handel. Op de agenda van de staatssecretaris van Economische Zaken staan met regelmaat ook gesprekken met de agrarische vakbonden (NMV, NVV), het NAJK, Wageningen Universiteit en de Rabobank.

Frequente bezoekers

Rabobank werd ook ontvangen door de ministeries van Wonen en Werken, Financiën, Algemene Zaken en Buitenlandse Handel.

De agrarische sector is geen frequente bezoeker van de minister-president, al schuift LTO wel aan bij bezoeken van VNO-NCW. Des te opvallender dat melkveebedrijf KoePon in de agenda van Algemene Zaken staat.

Of registreer je om te kunnen reageren.