Akkerbouw

Nieuws 2119 x bekeken

Suiker Unie verwacht 80 ton bieten per hectare

Suiker Unie verwacht volgens de recentste opbrengstprognose een suikeropbrengst van gemiddeld 13,5 ton suiker per hectare. Er zijn grote regionale verschillen.

De wortelopbrengst kan uiteenlopen van minder dan 70 ton tot boven de 90 ton per hectare. Vanwege de lokale schade door wateroverlast is de betrouwbaarheid van de cijfers nog beperkt. In Oost-Brabant en Midden Limburg is als gevolg van de wateroverlast forse schade in circa 2.000 hectare bieten. Deze moeten zeer waarschijnlijk als verloren worden beschouwd. Op de overige bietenpercelen in deze regio zal de opbrengst ook lager zijn.

Op percelen met te veel neerslag en matige bodemstructuur hebben de bieten geen goed wortelstelsel kunnen maken en kan bij uitblijven van neerslag en hoge temperaturen juist weer droogtestress ontstaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.