Akkerbouw

Nieuws 2492 x bekeken 3 reacties

Andriukaitis: glyfosaat voldoet aan eisen

Onkruidbestrijder glyfosaat voldoet aan alle wettelijke criteria voor toelating van het middel als gewasbeschermingsmiddel.

Dat stelt Europees Commissaris Vytenis Andriukaitis in antwoord op parlementaire vragen van de Portugees João Pimenta Lopes (Confederale Fractie Europees Unitair Links). Andriukaites zegt dat het middel uitgebreid is onderzocht zowel in dieren als in het milieu, waarbij niet alleen de stof zelf is bekeken, maar ook de afbraakproducten.

Volgens Andriukaitis is alle relevante en beschikbare informatie gebruikt om tot een beoordeling te komen, met gebruikmaking van gegevens over het gedrag van het middel in water en bodem onder verschillende omstandigheden.

Laatste reacties

 • farmerbn

  Verstandige man die niet zwicht voor linkse leugens.

 • Althof

  Deze man maakt zich schuldig aan leugens. Ik raad u aan zelf het onderzoek van de universiteit van Caen te lezen. Het is een prima erkend wetenschappelijk onderzoek waarin duidelijk aangetoond is dat glyfosaat kankerverwekkend is en juist in combinatie met dragers als AMPA levensgevaarlijk voor de hele leefomgeving. De tegenwerpingen van Monsanto:
  1. De ratten waren niet de juiste ratten is vals; het waren precies dezelfde ratten als Monsanto gebruikt om aan te tonen dat glyfosaat ongevaarlijk is.
  2. Het aantal ratten per blootgestelde en controlegroepen was te klein is net zo vals. De samenstelling van de groepen is gedaan volgens de algemeen geldende regels van wetenschappelijk onderzoek.
  3. De wiskundige analyses deugden niet is net zo vals als de andere twee argumenten. Er zijn verschillende wiskundige en statistische formules toegepast en ja alweer volgens het wetenschappelijke boekje.

  Wat iedereen zich zou moeten realiseren is dat de 90 dagen test die Monsanto moet uitvoeren een veel te korte periode beslaat. Pas na 90 dagen kwamen de meeste en meest kwalijke effecten van glyfosaat aan het licht. Overigens hadden mannelijke ratten al eerder dan de 90 dagen nier- en leverschade. Waarom deze schade niet in het toelatingsrapport wordt genoemd zal iedereen die iets af weet van deze kwestie volstrekt duidelijk zijn. Het is Monsanto die de boel wetenschappelijk oplicht.

 • Henk Tennekes

  Helaas worden verontrustende berichten uit Argentinië niet serieus genomen, zoals de Deutsche Welle laatst heeft beschreven:
  The pesticide glyphosate is used worldwide, also on soybean and cotton plantations in Argentina. It's causing more cases of cancer, miscarriage and deformation there, says pediatrician Ávila Vázquez.
  Dr. Medardo Ávila Vázquez works in a hospital in Córdoba, Argentina. The pharmacologist and pediatric specialist conducts epidemiological research into the effects of pesticides on health. He belongs to the Argentine doctors' network Médicos de Pueblos Fumigados(Doctors for Fumigated Villages).
  Link:
  http://www.dw.com/en/increasing-number-of-deaths-due-to-glyphosate/a-19183357

Of registreer je om te kunnen reageren.