Akkerbouw

Nieuws 3198 x bekeken

Bejo Zaden in sla door overname Agrisemen

Warmenhuizen – Bejo Zaden verwerft positie in de slaveredeling door de overname van branchegenoot Agrisemen. Het eveneens Nederlandse Agrisemen ziet door de krachtenbundeling mogelijkheden zijn activiteiten sneller te laten groeien.

Bejo in Warmenhuizen is wereldspeler in de veredeling en productie van zaden voor de vollegrondsgroenteteelt, met een breed assortiment. Agrisemen in Breda heeft zich de afgelopen decennia gespecialiseerd in het marktsegment sla.

"Sla is een populaire groente en wereldwijd een belangrijk gewas", stelt John-Pieter Schipper, CEO van Bejo. "Het past heel goed in ons assortiment en het teeltschema van onze klanten. Agrisemen beschikt over veel kennis en een uitstekend genetisch pakket. Daarom zorgt deze samenwerking voor een sterke aanvulling op ons assortiment."

Het voordeel van de samenwerking voor Agrisemen is volgens managing director Jack Burgers dat het bedrijf toegang krijgt tot een uitgebreid internationaal verkoop- en distributienetwerk en de modernste research mogelijkheden. "Daarmee kunnen we onze groeiambities sneller realiseren", zegt Burgers. "Het was voor ons een bewuste keuze om aansluiting te zoeken bij een Nederlands familiebedrijf, waar we met ons assortiment een welkome aanvulling zijn."

Burgers blijft betrokken bij de organisatie en speelt de komende twee jaar een belangrijke rol in de integratie van het sla-assortiment in de Bejo-organisatie. De Agrisemen-locatie Breda blijft hierin een volwaardig veredelingsstation, waarin Bejo de komende jaren blijft investeren.

Naast sla heeft Agrisemen ook stokbonen, spruiten en spitskool in haar assortiment. Deze producten blijven na de overname onder het merk Agrisemen beschikbaar voor klanten. Met de overname gaan geen banen verloren, melden de bedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.