Akkerbouw

Nieuws 1646 x bekeken

Syngenta: vruchtbaarheid en biodiversiteit zijn verbeterd

Basel – Syngenta stelt dat vorig jaar de bodemvruchtbaarheid van 800.000 hectare landbouwgrond is verbeterd. Ook is op 700.000 hectare de biodiversiteit vergroot. Dat meldt het Zwitserse agroconcern op basis van het eigen Good Growth Plan. Het zijn de eerste resultaten van het plan.

Syngenta startte in 2013 met het Good Growth Plan. In 2020 moeten diverse doelen zijn gerealiseerd. Zo moet dan de bodemvruchtbaarheid van 10 miljoen hectare grond zijn verbeterd. Daarvan is in het eerste jaar 8 procent gerealiseerd, stelt Syngenta. Ook moet over vijf jaar de biodiversiteit op 5 miljoen hectare grond zijn vergroot. En de gewasopbrengsten moeten 20 procent hoger zijn dan nu zonder dat extra land, water, energie of meststoffen nodig zijn.

Volgens Syngenta doen ruim 3.500 akkerbouwers verspreid over de wereld mee aan het Good Growth Plan, die een groot aantal gewassen telen. Daarvan vormen 2.700 bedrijven de controlegroep. Op 860 bedrijven probeert Syngenta nieuwe technieken en middelen uit. Zo hoopt het agroconcern dat hulpmiddelen beschikbaar komen om de akkerbouw in de wereld duurzamer te maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.