Akkerbouw

Nieuws 1254 x bekeken

Derde bietenareaal ingezaaid, Zuidwesten aan kop

Bergen op Zoom – Een derde van het areaal suikerbieten van 2015 is tot aan deze week ingezaaid.

Dit blijkt uit de bietenstatistiek van bieteninstituut IRS. Het Zuidwesten, Zeeuws-Vlaanderen zelfs, loopt aan kop. Hier zit al 85 procent van het bietenzaad in de grond. Daarna volgt het gebied Zeeuwse Eilanden met ruim 71 procent, daarna West-Brabant (63,3 procent).

Ook Flevoland is al over de helft, in de Noordoostpolder is nog maar 10 procent gezaaid. Het zuidoosten ligt ook zo rond de 10 procent. Het minst is er gezaaid in de regio Noordelijk dal/veen: 6,3 procent.

De inzaai vordert dus goed, maar het gaat niet zo hard als vorig jaar. Toen was al 42,6 procent van de bieten gezaaid in Nederland. In 2013 was dat echter nog maar 0,6 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.