Akkerbouw

Nieuws 1100 x bekeken

LTO: uientelers willen eigen brancheorganisatie

De uientelers willen een eigen brancheorganisatie. Het keteninitiatief van Frugi Venta, de koepelorganisatie van de handel in groenten en fruit, biedt telers te weinig inspraak.

Dat zei bestuurder Anton de Wit van de LTO-werkgroep Consumptieaardappelen en Uien op een ledenbijeenkomst in Zuid-Beijerland. "Tot dit jaar vielen de uientelers onder het Productschap Akkerbouw en de uienhandel onder het Productschap Tuinbouw. Dat onderscheid heeft zich voortgezet na de opheffing van de productschappen. Het gewas uien valt niet onder de Brancheorganisatie Akkerbouw, maar de telers voelen zich onvoldoende gehoord in de ketenorganisatie van Frugi Venta. Daarom is aan LTO en de NAV gevraagd om te kijken of een brancheorganisatie voor de uien haalbaar is."

Of registreer je om te kunnen reageren.