AkkerbouwNieuws

Opnieuw hoger suikergehalte bieten

Dinteloord – Suikerbieten telend Nederland blijft zich gedurende de bietencampagne verbeteren met hogere suikergehaltes. Dat blijkt uit de kwaliteitsgegevens van bietenverwerker Suiker Unie.

In de vierde campagneweek – 11 tot en met 17 oktober – is een gemiddelde suikerpercentage neergezet van 16,6 procent. Daarmee zit er een mooie opgaande lijn in het suikerpercentage (week 1: 15,4 procent, week 2: 15,8 procent, week 3: 16,3 procent).

Hoogste suikergehalte in Groningen veen

Hiermee komt het campagnegemiddelde op 16,2 procent. De hoogste suikergehaltes worden vooralsnog neergezet in Groningen veen (17,2 procent), Groningen zand (17,1 procent) en Drenthe veen (17 procent).

Tarrapercentage ook omhoog

Helaas is het gemiddelde tarrapercentage ook wat gestegen in de vierde campagneweek van Suiker Unie. De bieten kwamen binnen met 10,1 procent tarra. Dat is nog altijd onder het nieuwe gemiddelde van 10,4 procent, maar in de derde week was het percentage juist mooi gezakt naar 9,7 procent.

Aantrekkende kwaliteit

De winbaarheid van de suikerbieten is toegenomen van 90,5 naar 90,9 punten. Het campagnegemiddelde komt hiermee op 90,6 punten. Suiker Unie verwacht voorlopig een aantrekkende kwaliteit.

Beheer
WP Admin