Akkerbouw

Nieuws 1070 x bekeken

Argentinië zaait minder mais

Buenos Aires – Argentinië teelt minder mais. Het ministerie van landbouw schat dat de akkerbouwers 5,3 miljoen hectare mais hebben gezaaid. Dat is 12 procent minder dan vorig seizoen.

Het is het kleinste maisareaal in Argentinië in vier jaar. De overheid heft belasting op de export van mais. Daardoor blijft meer mais in eigen land en dat drukt de prijs. Het maakt de maisteelt minder interessant voor akkerbouwers. Ook zijn er aanwijzingen dat de overheid traag is met het afgeven van exportvergunningen, waardoor de interesse van de handel afneemt.

Argentinië vierde maisexporteur in de wereld

Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) schat de Argentijnse maisproductie dit seizoen op 24 miljoen ton. Vorig seizoen is 26,5 miljoen ton mais van de Argentijnse akkers gehaald. Ondanks de lagere productie blijft Argentinië de vierde maisexporteur in de wereld, na de VS, Brazilië en Oekraïne.

Of registreer je om te kunnen reageren.