Akkerbouw

Nieuws 3923 x bekeken

Sproeikoppendief betrapt

Hurwenen - Een 27-jarige man uit Maasdriel is in de nacht van woensdag op donderdag betrapt met een tas vol gestolen sproeikoppen.

De politie pakte hem op bij een boomgaard in de Bommelerwaard. Mogelijk is de man ook verantwoordelijk voor negen andere diefstallen van sproeikoppen in hetzelfde gebied in de afgelopen tijd, aldus de politie donderdag.

De politie kreeg de afgelopen tijd aangiftes van telers uit onder andere Geldermalsen, Hedel, Velddriel en Rossum. Bij één kweker verdwenen 365 sproeikoppen tegelijk.

Fruittelers hebben elk jaar te maken met diefstal van sproeikoppen. Die bevatten koper en zijn daarom aantrekkelijk voor de handel. Veel fruittelers houden gezamenlijk een oogje in het zeil. De man uit Maasdriel kon worden gepakt na een tip over een verdachte auto in een boomgaard.

Of registreer je om te kunnen reageren.