Akkerbouw

Nieuws 1559 x bekeken 1 reactie

Stabiele prestaties van suikerbieten in campagne

Dinteloord – De prestaties in de suikerbietencampagne blijven stabiel, zo blijkt uit gegevens van Suiker Unie.

In week 15, van 22 tot 28 december, is wederom een suikergehalte van gemiddeld 17,1 neergezet. Het campagnegemiddelde is 16,9 procent. Schouwen-Duiveland leverde in week 15 de bieten met het hoogste suikergehalte (17,7 procent), op de voet gevolgd door Noordoostpolder (17,6 procent). Over de gehele campagne staat Noordoostpolder aan kop met 17,4 procent suiker.

Het tarrapercentage steeg in de vijftiende week licht naar 11,4 procent. Dat resulteert in een campagnegemiddelde van 91,1 procent. Opmerkelijk weer de enorme verschillen; in week 15 hebben de bieten uit De Kempen en De Peel slechts 6,6 procent tarra, terwijl de partijen uit de regio Hoeksche Waard/IJsselmonde 16,2 procent tarra bevatten.

De winbaarheid was 91,3 punten bij een campagnegemiddelde van 91,1 punten.

Eén reactie

  • A.A.J. Hesen

    Het lage tarrapercentage in bieten uit De Kempen en De Peel wordt gerealiseerd door bieten te verladen met een bietenmuis.

Of registreer je om te kunnen reageren.