De XPR is het eerste hoogspannings-wiedsysteem voor niet-selectieve onkruidbestrijding tussen de gewasrijen bij een concurrerende werksnelheid. - Foto's: Zasso Group MechanisatieNieuws

Zasso en Agxtend presenteren elektrisch wiedsysteem voor rijgewassen

Fabrikanten Zasso en Agxtend presenteren hun elektrische wiedsysteem voor rijgewassen, het XPower XPR-concept, voor het eerst in het veld.

Volgens de fabrikanten is XPower XPR het eerste hoogspannings-wiedsysteem voor niet-selectieve onkruidbestrijding tussen gewasrijen. De XPR voor tussen de rijen is nog een concept en wordt gepresenteerd op de komende mechanisatiebeurs Sima in Parijs.

Instelbare wiedbreedte van 20 tot 40 cm

De XPR bestaat uit een generator en een nieuwe spuitmachine. Deze spuitmachine voldoet aan de eisen van rijgewassen en is geïnstalleerd op een Kongskilde Vibro Crop-frame. Het systeem heeft een instelbare wiedbreedte van 20 tot 40 cm. Dankzij het modulaire XPower-ontwerp heeft de elektrische wiedmachine een voedingseenheid die compatibel is met andere XPower-oplossingen.

Onkruidbeheer met minder pesticiden

De XPR biedt volgens de fabrikanten veilig en effectief onkruidbeheer in rijgewassen, zonder milieuschade. Zo kan het systeem helpen om de Europese Green Deal-doelstelling van 50% minder pesticiden in 2030 te halen.

De fabrikanten willen de elektrische wiedmachine voor seizoen 2024 op de markt brengen.

Auteur: Hugo Claver

Lees ook: Herkansing voor elektrische loofdoding in aardappelen

Beheer
WP Admin