Premium
Yoram Knoop, CEO van ForFarmers. - Foto: Michel Zoeter AlgemeenColumn

‘Yoram Knoop van ForFarmers geen coöperatiedirecteur’

Reacties

 1. @Schuts. Deels heb je gelijk, maar de marge hangt niet alleen af van de Inkoop en verkoopprijs, daar zit een gat tussen, dat bestaat uit kosten en winst. Inkoop op de wereldmarkt zal voor een ieder in grote lijnen dezelfde prijs betekenen en de verkoop prijs die op de thuismakrt wordt bepaald zal niet veel verschillen met de concurent als je als bedrijf de klanten wilt blijven bedienen. De dalende beurskoers, kan alleen ontstaan zijn door het dalende vertrouwen in FF ondanjs de inspanningen in het buitenland. We zien echter, de directeur vertrekken met een bos veren in de kont en de aandeelhouders zitten met een dalende beursnotering. Hier wordt volgens mij duidelijk dat een directie die het bedrijf laat groeien meer waardering krijgt dan een ddirecteur die het bedrijf financieel stevig op de kaart zet en zorgt voor beurskoers stijging.

 2. FF heeft een imago probleem , steeds meer boeren lopen weg . Slechter resultaat ligt altijd aan zaken als o.a. slechte inkoop enzo terwijl anderenn beter scoren . En alleen door overnames kan afzet kwa ton op peil blijven.

 3. Ik draai het liefst zaken om. FF heeft naast thuismarkt nederland in vele andere landen voerfabrieken en voerverkoop. In die nieuwe landen zal het makkelijk mooie marges draaien zijn anders waren ze daar niet naar toe gegaan. In duitsland zijn ze volgens mij zowat weer vertrokken en in frankrijk zijn ze niet. Dat zal een teken zijn dat mooie marges draaien in die twee landen niét zo makkelijk zal zijn. Kijk en daar wordt ik blij van.

 4. De boeren en vergaderboer, die geen aandelen hebben of voerequivalenten schreeuwen `t hardst, de boeren/aandeelhouders weten wel beter.

  1. Veehouders zonder aandelen of voerequivalenten hebben helemaal geen belang bij het resultaat van ForFarmers. Wij betalen de rekening en daar mee af. Je mag deze afnemers wel dankbaar zijn als hun omzet bijdraagt aan een hogere winst van FF.

 5. Hetzelfde zie je bij Rfc
  Bij FF was het geen coöperatie meer. Dan kun je het belang van de boer ondergeschikt maken aan de onderneming
  Bij Rfc wordt bij de coöperatie het belang van de boer ondergeschikt gemaakt aan de belangen van de onderneming en het bestuur.
  Een deal maken met agrifirm is niet uit te leggen
  Had dan een deal gemaakt met Nevedi
  Dat is uit te leggen

 6. Jammer dat de aandelen zoveel waarde verloren hebben
  Hetzelfde zie je nu bij RFC gebeuren
  Door bestuurders die niet capabel zijn wordt de onderneming bovengeschikt aan het belang van de boer
  Essentieel verschil is dat Rfc op papier nog steeds een coöperatie is. Maar ook dat kan snel veranderen

Beheer
WP Admin