Premium
Bufferstroken kunnen volgens WUR-onderzoekers bijdragen aan vermindering van uit- en afspoeling van meststoffen. – Foto: Mark Pasveer AlgemeenAchtergrond

Wisselend effect bufferstroken, toch stelt Brussel ze overal verplicht

Reacties

  1. Deze bufferzone regeling zal de meeste pijn doen in de Europese gebieden met de beste agrarische productie omstandigheden, gelegen aan de kust en rievier delta’s. Alle grrotschalige gebieden in Europa kennen niet of nauwelijks waterdragende sloten, dat de 3 mtr rond het perceel geen invloed zal hebben op de totale opbrengst. Ik vrees dan ook dat we weinig steun zullen ondervinden van onze collega’s eldersl.

  2. Als ik het goed begrijp is de Bufferstrook bedoelt om af en uitspoelijg van meststoffen tegen te gaan. Waarom mag ik dan geen gewassen zaaien of planten op deze strook? Hoe meer voedingstoffen worden opgenomen hoe minder kans op uitspoeling zou ik denken. Maar nee na oogst 2023 mag sw buffezone niet meer worden ingezaaid met bv. wintergraan, wetende dat een begroeide strook de afspoeling duidelijk verminderd. Ik denk dat onze minster op zijn woorden moet passen en niet met elkaar tegenwerkende oplossingen de boer moet op gaan. Maar zijn excuus zal wel zijn Brussel heeft dit zo besloten, dan verbaasd me dit niet want de Groene Dictator aldaar denkt niet verder na dan van 12 uur tot de middag.

  3. Minister van Landbouw verkondigde gisteren dat Bemesten tijden regenachtig weer de stikstofemissie verlaagde maar de verdichting van de bodem gaat wel harder…. en dan heb je meer afspoeling naar het oppervlaktewater via de greppels een de drainage !!!!!!!!!!!! Welke gek verteld het ene wel maar de tegenstijdigheid niet !!!!! Piet Adema !!!!! Hij raakt verstrikt in zijn eigen doemdenken!!!!!!!!!.

  4. Dit dient voor alle landen in de EEG te gelden omdat het een verplichting is een geen richtlijn het komt niet uit Den Haag.
    Hoe men daar de controle op wil gaan uitvoeren ? Het enige is dat de te bemesten oppervlakte kleiner wordt en dat daardoor er minder mestplaatsingsruimte komt.
    Dat er wel meer verwarring is over de derogatievoorwaarden en wat men daar in Brussel van vindt is een ander verhaal want de derogatievoorwaarden zijn gestoeld op de nitaatrichtlijn Juist een richtlijn, waar ieder land die derogatie heeft tot op zekere hoogte een eigen invulling aan mag geven
    .

  5. Zou dat toch in Brussel navragen.
    Misschien ook wel gewoon een idee van onze eigen overheid.
    Er blijken wel meer mededelingen over de derogatie aanvraag en wat men in brussel vind niet te kloppen.

    1. Kijk dat krijg je als politici liegen. De geloofwaardigheid is dan weg en dan is alles wat ze zeggen misschien weer een leugen. Daarom moet je leugens in de politiek hard aanpakken: gelogen is opkrassen!!

Beheer
WP Admin