Machinefabrikant Wifo showt de DSD-Z 300 Smartshift op aardappelvakbeurs Interpom in Kortrijk (B.). Wifo heeft samen met precisielandbouwleverancier Doorgrond.nl deze sideshift met camerabesturing speciaal ontwikkeld voor schoffelmachines zonder eigen besturing. - Foto: Martijn Knuivers MechanisatieNieuws

Wifo toont sideshift met camerabesturing op vakbeurs Interpom

Machinefabrikant Wifo heeft samen met precisielandbouwleverancier Doorgrond.nl de DSD-Z 300 Smartshift ontwikkeld. Dat is een sideshift met camerabesturing speciaal voor schoffelmachines zonder eigen besturing. Wifo toonde de sideshift op aardappelvakbeurs Interpom op 27, 28 en 29 november in Kortrijk (B.).

Met de DSD-Z 300 Smartshift kun je op de centimeter nauwkeurig schoffelen, aldus Wifo. De smart sideshift beschikt over camerabesturing waarmee het systeem op basis van verschillende groentinten of het RGB‑kleurprofiel planten van onkruid onderscheid. Zo schoffelt het automatisch tot op de centimeter nauwkeurig van de plantrij.

De camera-apparatuur is afkomstig van Tillett & Hague. Daarvan betrekt ook het Britse Garford zijn camera-apparatuur. De DSD-Z-300 Smartshift is te combineren met elk type en merk schoffel.

€ 23.500 voor sideshift met camerabesturing

De sideshift met camerabesturing kost € 23.500. Daarmee is het systeem beduidend gunstiger qua prijs dan de concurrentie. Inmiddels bouwt Wifo de eerste vijf DSD-Z 300 Smartshifts.

Wifo bouwt al gewone sideshifts voor achter de trekker. Een sideshift met camerabesturing ontwikkelen was een logische stap om het productpakket te verbreden. Naast sideshifts bouwt Wifo kistenkantelaars, balenklemmen, hefmasten, schuiven, schepbakken en miniknollenplanters.

Op zoek naar nieuw en gebruikt materiaal van Wifo? Bekijk Traktorpool.nl

Meer artikelen over precisielandbouw lezen? Bekijk de themapagina hier.
Beheer
WP Admin