Partner
Foto: Watter VarkensPartner

‘Watter verdient zichzelf razendsnel terug’

Op het gesloten varkensbedrijf van Gerard Scholman in Benschop (U.) worden de dieren sinds 2018 voorzien van schoon water met behulp van de Watter-machine. “Ik bespaar jaarlijks € 13.000 aan zuren en chloor, en het water is schoner dan ooit.”

De keuze voor de Watter-machine is in eerste instantie gedaan vanwege het kostenplaatje. “Alleen al qua besparing op andere middelen verdient het zich binnen anderhalf jaar terug. Daarnaast draait het simpelweg beter, terwijl we niets anders hebben veranderd in de bedrijfsvoering”, zegt Scholman. Het grootste pluspunt ziet de varkenshouder in de stal. “Vooral de speenbiggen doen het beter. De dieren zijn rozer en de speendip is nagenoeg verdwenen. Juist bij het spenen is de waterkwaliteit belangrijk.”

Ik bespaar jaarlijks € 13.000 aan zuren en chloor

Kostenbesparing

“We hebben de dieren ook qua drinkgedrag goed zien reageren. De zeugen drinken het graag, terwijl het toch erg kieskeurige dieren zijn. Met Watter heb ik meetbaar geen bacteriën, schimmels en biofilm in het water.”

Volgens Scholman is 2019 een ideaal jaar voor een investering in een Watter-machine. “Door MIA/Vamil en de lage verbruikskosten verdient de machine zichzelf razendsnel terug. Ik ben er erg tevreden mee en raad het elke varkenshouder aan.”

Gratis intakegesprek?

Ontdek wat Watter voor ù kan doen via de contactpagina.

Wat is MIA/Vamil?

MIA/Vamil is een regeling om duurzame investeringen sneller af te schrijven. Hiermee besparen ondernemers tot 50% op de kosten van een Watter-machine.

Een overzicht van de prijzen voor vleesvarkens vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin