Premium
Koeien in de wei in de Liemers in Gelderland. - Foto: Henk Riswick AlgemeenAchtergrond

Vragen en antwoorden rond opkoopregelingen stikstof

Reacties

  1. En dan eerste stikstof voor natuur en als er wat overblijft komen de pas melders aan de beurt.
    Belachelijk. EERST de pasmelders !!!

  2. @Even anders: en waar gaan die veehouders die extensiever willen boeren die grond van betalen? Niet dat ik tegen een vrijwillige vorm van opkoop ben, maar of de grond van de opgekochte veehouders dan de bestemming krijgt die je stelt? En 120% zegt me niks; als ik zelf eerst mag bepalen wat 100% is, wil ik wel voor 120% kopen….

    1. Ik weet net zo goed als jij dat het niet een eenvoudig verhaal is of gaat worden, maar ik werk nu bijna 50 jaar voor LNV dus ik weet heus wel wat de waarde van 100% of daaromtrent is. Ik heb in mijn leven met de varkenspest in Brabant varkens getaxeerd en met de MKZ in de driehoek hoofdzakelijk schapen getaxeerd, altijd met als uitgangspunt 100% plus. Maar wat mij altijd bijblijft is een tweetal varkens in Kootwijkerbroek die niet wilden groeien en dus overgebleven waren ze waren waard minder als 100 euro maar om de zaak af te handelen ( er stond een vrachtwagen met 6 man te wachten) is er uiteindelijk een bod gedaan van 600 euro. en uiteraard zal die *** wel blijven volhouden dat de overheid geen markt conforme prijs geeft, maar ik weet dat er wel degelijk 20 % boven de marktprijs wordt betaald, maar als je een vervallen boeltje hebt verwacht dan niet dat dat je uit de problemen komt want dat doe je ook niet als je blijft schelden op de overheiddeze reactie is automatisch gemodereerd

  3. Bij normale verkoop van een bedrijf in de vrije markt wordt er allereerst gekeken naar de winst en omzet van het bedrijf en daarna pas naar de bedrijfsmiddelen. Waarom zou je aan “de woest” (on)aantrekkelijke regeling meedoen als er überhaupt niet naar omzet/winst gekeken wordt en alleen naar de bedrijfsmiddelen? Je bedrijf is meer veel meer waard dan 120% van de productierechten en 120% vd afgeschreven gebouwen als het bedrijf normaal winst maakt. Alle media (incl Boerderij en Nieuwe Oogsts) spreken over 120% vd bedrijfswaarde, dit is onjuist/fakenews, omdat de vergoeding alleen om de gebouwen en productierechten gaat en helemaal niet over 120% van de gehele bedrijfswaarde.

    1. Bakker je hebt gelijk de grond blijft (in het merendeel van de transacties) buiten de deal dat kun je als negatief zien maar ook als positief, ik krijg van uw reactie het idee dat u regen alle opkoop bent omdat u de landbouw in Nederland in deze staat in stand wilt houden, dat er een reductie van de veestapel moet komen is duidelijk, daarom moeten er productierechten uit de markt. De vrijgekomen grond kan dan naar veehouders die extensiever willen gaan boeren.

Beheer
WP Admin