Foto: Diederik van der Laan AlgemeenNieuws

Voedselbedrijven doen weinig tegen overgewicht

De grootste voedselbedrijven ter wereld presteren matig in het tegengaan van onder- en overgewicht. Unilever is het beste in het aanpakken van gezondheidsproblemen.

Multinational Unilever staat met rapportcijfer 6,4 op nummer 1 in de door de Acces to Nutrition Foundation samengestelde index ‘Toegang tot voeding’, die donderdag 14 januari is gepubliceerd. De index werd voor het eerst in 2013 gepubliceerd, de index van dit jaar is de tweede publicatie.

Het enige andere grote concern dat een (bijna) voldoende scoorde is Nestlé op plaats 2 (5,9). De nummer 3 is Danone (4,9).

Het Nederlandse FrieslandCampina scoorde een 2,8 en staat op de achtste plaats. Concurrent Arla Foods scoort een 1,9 en staat daarmee op plek 14.

Unilever leidend in informatie op voedingsverpakkingen

Voor het opmaken van de score is gekeken naar onder meer voedingswaarden die de bedrijven op verpakkingen zetten en de manier waarop ze betrokken zijn bij onderzoek naar betere voeding.

Unilever scoort het beste, omdat het bedrijf onder meer leidend is in het geven van informatie op verpakkingen. Ook is de multinational nauw betrokken bij onderzoeken naar gezondheidsproblemen, die worden uitgevoerd met partners.

Beheer
WP Admin