RundveeOpinie

Vleeseters niet afserveren

Hoogleraar Roos Vonk geeft af op vleeseters, maar ze kan beter bij wijze van spreken naar Afrika gaan als ze de wereld wil verbeteren, in plaats van vleeseters zwart te maken.

Ja, ik wil net als velen al gedaan hebben toch weer een blog schrijven over Roos Vonk. En waarom? Ik eet vlees. Dus mevrouw Vonk vindt mij een hedonist. Ja, zij is professor en ik ben maar (?) een melkveehoudster die stapel is op vegetarische gerechten maar ook een lekker stukje vlees niet laat liggen. Ik laat iedereen vrij in zijn of haar manier van eten. Komen bij mij vegetarische vrienden dan kook ik lekker vegetarisch, punt.

Tunnelvisie

Maar ik ben geen obscurant (tegenstander van beschaving; red.), u snapt me vast wel. Waarom zo’n intelligente vrouw als Roos Vonk een grote groep alleseters in een hokje duwt, daar kan ik niet met mijn verstand bij. Ik heb altijd geleerd dat hoe meer kennis je hebt, hoe breder je horizon wordt. Maar hier zie ik alleen tunnelvisie.

Mevrouw Vonk is Hoogleraar sociale psychologie… Dan weet zij als geen ander hoe normatieve sociale beïnvloeding toe te passen op een grote groep mensen. Ik vind het betreurenswaardig dat een invloedrijk iemand zoals zij anderen haar voorkeuren probeert op te dringen via de kennis die ze heeft; ze is tenslotte hoogleraar sociale psychologie en weet als geen ander dat de meeste mensen zwichten voor sociale druk en conformisme; dat wil zeggen het aanpassen van zichzelf aan het gedrag en de opvattingen die heersen in een groep, met als doel geaccepteerd te worden.

Hufter?

Ik melk koeien, ja. Ik eet vlees. Maar mag ik daarom voor hufter uitgemaakt worden? Ik vang jaarlijks zeer jonge, verweesde kittens en vogels op en voed ze tot ze zelfstandig zijn. Ik zag dat ook Roos Vonk hondjes heeft die ze vast geen vegetarisch eten voorzet. Wie zijn wij dan om elkaar in hokjes te stoppen, zoals mevrouw Vonk dat doet?

Ga dan naar Afrika…

Het mag kinderachtig klinken, maar als ze echt de wereld wil verbeteren (ik denk dat dat namelijk haar idee is), laat ze dan échte stappen ondernemen en naar de Hoorn van Afrika gaan, daar de mensen helpen en op deze manier weer de werkelijke waarde van voedsel leren kennen! Ja, ook van vlees. Observeer de natuur, kijk hoe het daar aan toegaat en leer ervan. Mieren melken luizen, vleeseters jagen om te overleven. Zo is het leven. Wat wil mevrouw Vonk creëren, een schijnwereld zoals in de film ‘Soylent Green’? (Soylent is een samenstelling van de Engelse woorden soy (soja) en lentil (linzen).)

Beheer
WP Admin