Foto: Hessel Broekhuis AlgemeenVideo

Video | Toekomstboer Maud: ‘Met voedselbos hopen wij impact te maken’

Op een voormalig melkveebedrijf hebben Maud Aarts en Jessica van Bossum de start gemaakt om een voedselbos aan te leggen op agrarische schaal. Maud en Jessica gaan op 15 hectare grond tientallen verschillende bomen, planten en struiken planten. Van appels, peren en kaki‘s, tot noten, groentes en specerijen.

Ook zijn er plannen voor een boerderijwinkel waarin de producten verkocht worden, een proefkeuken waarin gerechten gemaakt worden uit het voedselbos en komt er een kwekerij waarin mensen planten zo uit de grond kunnen meenemen. Met het voedselbos hopen ze de natuur en de biodiversiteit een handje te helpen.

Reacties

 1. Is niet goed voor de natuur. Door de afnemende productie van dar voedsel bos moet er ergens anders weer natuur worden vernietigd om mensen te voeden. Maar goed: feiten, wie zit daar nu op te wachten……..

 2. Ben heel benieuwd naar een aantal zaken:
  1. Wat is de achtergrond van de initiatiefnemers van dit project, agrarisch of …..??
  2. Hoe is dit project gefinancierd
  3. Waar de inkomsten de eerste 5-10 jaar vandaan gaan komen, want voordat die bomen echt wat fruit gaan geven ben je minimaal 10 jaar verder. Waar gaan deze mensen dan van leven.
  Verder zonde dat zo’n mooi bedrijf is onttrokken aan goede, veilige en door veel mensen te betalen voedselvoorziening is onttrokken.

 3. Voedsel wordt in 2023 nog duurder voor de consument, dit is weggelegd voor de welgestelde consument, die er in rap tempo minder van komen, of te wel hier kan men de mensheid niet van voeden.

 4. Hier in de Betuwe telen ze fruit met 1.800 tot 2.500 bomen per hectate. Er wordt circa 35 tot 55 ton appels per ha geteeld. Er wordt super efficient gewerkt en toch is er geen dubbeltje te verdienen dit jaar.
  Veel succes en droom lekker verder …

 5. Heel veel succes. Hopelijk kunnen we elk jaar een filmpje bekijken hoe het gaat. Hoe zijn de dames eigenlijk aan de miljoenen gekomen voor dit project?

Beheer
WP Admin