Premium
Cees Veerman concludeert dat de landbouw een 'geweldige verandering' moet ondergaan. - Foto: Roel Dijkstra AlgemeenInterview

Veerman: ‘Overheid moet regie nemen in transitie’

Reacties

  1. Lijkt erop dat Veerman bij van Aartsen op de koffie is geweest en daar het Reconstructieplan uit het archief gehaald heeft.

  2. Veerman heeft het maar over nationaal belang. Volgens mij is betaalbaar en gezond voedsel voor iedereen wel zo’n beetje de belangrijkste als het gaat over nationaal belang.Aangezien Nederland qua landbouw oppervlakte maar 40 procent van het eigen volk kan voeden en voor 60 procent al afhankelijk is van het buitenland qua voedsel en dit bij groeiende bevolking en krimpend landbouw areaal alleen maar een schevere verhouding krijgt.
    Ik wil Veerman nog wel eens horen als er een schaarste aan voedsel is. Hij is dan vast de eerste die zich aanbied om achter in de voedselvoorzieningrij te gaan staan met zijn algemeen belang.

  3. Het probleem met de heer Veerman is dat is eigenlijk niet zo duidelijk kan vinden in dit verhaal met welke pet hij op praat.

    En dat is erg genoeg, weer zo een die zoals sommige anderen (iets met oud rabobank) nog vanalles over de sectoren heen gooien, met vaak ineens een totaal andere pet op. Ik zal er niet direct schande over roepen, maar ik vind er wel wat van.

  4. Volgens mij heeft de heer Veerman geen oog voor de diepte van vertrouwenscrises tussen de overheid en de agrarische sector. Op dit moment wordt elke regieactie van de overheid door de sector naar de prullemand verwezen.

Beheer
WP Admin