De brand afgelopen maandag bij een transportbedrijf in Etten-Leur. Als gevolg van deze brand worden veehouders in de omgeving geadviseerd hun dieren binnen te houden. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

Vee bij Etten-Leur binnen vanwege zonnepaneeldeeltjes

Veehouders ten noorden van Etten-Leur moeten sinds maandag hun dieren binnenhouden. Dit op advies van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Bij een brand in een bedrijfspand afgelopen maandag zijn delen van zonnepanelen in de omgeving terechtgekomen. Boeren wordt ook geadviseerd goed op te letten met open kuilen waar glasdeeltjes in gekomen kunnen zijn. Omwonenden kunnen de glasdelen met beschermde handschoenen oppakken en bij het restafval gooien, aldus de Veiligheidsregio.

Protocol

Sinds vorig jaar is er een protocol ‘zonnepaneel-incidenten’ van onder andere verzekeraars, om meer duidelijkheid te scheppen over wie wat moet en mag doen na branden met zonnepanelen. Sommige verzekeraars dekken het opruimen van deeltjes die na brand bij een ander op jouw land terechtkomen nu vanuit de bestaande opruimingskosten- en milieuschadeverzekering.

Reacties

  1. Sommige verzekeraars dekken het opruimen van deeltjes die na brand bij een ander op jouw land terechtkomen nu vanuit de bestaande opruimingskosten- en milieuschadeverzekering. Dat betekend dat de ontvanger van de rommel opdraait voor de onkosten. Lijkt mij de omgekeerde wereld. Gebruik je verstand, het voordeel van de zonnepanelen is al lang opgedroogd, allen nog niet iedereen beseft dat.

  2. Sommige verzekeraars dekken het opruimen van deeltjes die na brand bij een ander op jouw land terechtkomen nu vanuit de bestaande opruimingskosten- en milieuschadeverzekering. Dat betekend dat de ontvanger opdraait voor de onkosten. Dat lijkt mij de omgekeerde wereld. Gebruik je verstand, het voordeel van de zonnepanelen is al lang opgedroogd, alleen wordt dat nog niet door een ieder beseft.

Beheer
WP Admin