Foto: Anton Dingemanse AkkerbouwNieuws

Van Meir maakt € 31,85 tot € 42,54 in uienpool B

Van Meir Onions & Potatoes heeft een prijs van € 31,85 (maat 60-) tot € 42,54 (maat 60+) gerealiseerd voor 100 kilo uien in pool B – looptijd week 1 tot 11.

Dat meldt directeur Leon van Meir in de nieuwsbrief. “Wederom een heel mooie prestatie”, vindt Van Meir, wijzend op pool A met prijzen van € 25,66 tot € 31,47. “En het ziet ernaar uit dat de prijs stabiel blijft.” De kwaliteit is goed, schetst hij, maar het blijft goed opletten. Zeker bij de aanstaande temperatuursverhogingen.

In de bio-pool is een prijs van € 50,72 voor gele uien neergezet en € 47,12 voor rode uien. Door de droogte bleef te kwaliteit een beetje achter, geeft Van Meir aan.

Concurrentie vanuit buitenland

Door het hoge prijsniveau waren verwerkers begin dit jaar voorzichtig. Europese bestemmingen en Jamaica en Trinidad kleuren de Nederlandse uienafzet. De laatste weken trekt de markt weer enorm aan en verpakken de verwerkers volop. Van Meir ziet echter concurrentie vanuit het buitenland. “Er komen weer nieuwe uien (oogst 2019) op de markt uit China, Egypte en Nieuw-Zeeland. Deze uien kunnen voor roering in de markt zorgen. Het blijft dus spannend hoe de markt zich verder beweegt.”

Een overzicht van de prijzen voor uien vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin