Van Loon Group sluit uitbeenderij in Roosendaal
Vleesbedrijf Van Loon Group sluit zijn uitbeenderij voor varkensvlees van Best Star Meat Pork. De sluiting van het bedrijf in Roosendaal volgt per 31 maart van het komende jaar.
Van Loon Group vindt de sluiting van de uitbeenderij voor varkensvlees nodig vanwege de marktomstandigheden en om de efficiëntie te verbeteren. Vanaf nieuwjaar worden de activiteiten tijdelijk verplaatst naar andere locaties van het bedrijf. De afdelingen Verkoop, Livestock en ook alle ondersteunende afdelingen gaan per 1 juli volgend jaar naar Son of Best.
CEO Robert van Ballegooijen van de Van Loon Group licht het besluit als volgt toe in een persverklaring. ‘In een krimpende en zeer competitieve varkensmarkt is het een vereiste om de supply-chain en het productieproces zo efficiënt mogelijk te blijven inrichten. Dit is noodzakelijk om de continuïteit en concurrentiepositie van Best Star Meat Pork te kunnen garanderen. En ook om te kunnen blijven investeren in verdere verduurzaming van onze ketens.’
Op de vestiging in Roosendaal werken 56 mensen. Voor een groot aantal hiervan is werk op andere vestigingen van Van Loon Group, in Oude Tonge, Son of Best. Dat meldt vakbond CNV. Voor werknemers die niet mee willen verhuizen is er een sociaal plan.
Geen gevolgen voor leveranciers
Best Star Meat Pork levert varkensvlees aan bedrijven van Van Loon Group en aan industriële afnemers. Het is tegelijk een ‘ketenregisseur’ die contacten met de aangesloten veehouders onderhoudt. Het ketenconcept heet Varken op z’n Best. Er zijn 120 varkenshouders aangesloten. De sluiting van de vestiging in Roosendaal, waar karkassen worden uitgebeend, heeft geen gevolgen voor de leveranciers. Het uitbenen van de karkassen gebeurt straks op de andere locaties.
Omroep Brabant meldt dat de sluiting niet alleen met efficiency te maken heeft, maar ook met streven naar duurzaamheid. De vestiging in Roosendaal zou niet in aanmerking komen om te verduurzamen, vanwege de geringe omvang.