Van der Wal stelt dat er aanzienlijke inspanningen nodig zijn om de biodiversiteit te herstellen, een taak voor het toekomstige kabinet. - Foto: Martijn ter Horst AlgemeenNieuws

Van der Wal: volgend kabinet besluit over verder herstel natuur

Kabinet start langjarige aanpak natuurherstel; besluitvorming over versterking aan volgend kabinet.

Het huidige kabinet heeft de eerste stappen gezet in een langjarige aanpak voor natuurherstel. Het is aan het volgende kabinet verder besluiten te nemen over versterking van de natuur. Dit zegt minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof).

“Het gaat gemiddeld genomen niet goed met de natuur in Nederland en er is veel inzet op verschillende beleidsterreinen nodig om te zorgen voor het duurzaam versterken van natuur en biodiversiteit”, zegt Van der Wal op basis van verschillende rapporten.

€1,28 miljard voor natuurherstel

Het kabinet heeft in de LNV-begroting € 1,28 miljard vrijgemaakt voor de eerste provinciale maatregelen om de natuur te verbeteren.

Van der Wal zegt dat op allerlei fronten nog veel moet gebeuren om de natuur te versterken en de neerwaartse lijn in biodiversiteit om te buigen in een positieve. “Het is aan het volgende kabinet om hierover, samen met andere partijen, nadere besluiten te nemen.”

Reacties

 1. De bomen en struiken, het wordt allemaal al weer groen. Wat een gezeur weer over die natuur.
  Ministers in Den Haag stap op de fiets, en fiets door Nederland.
  Je staat versteld hoe mooi de natuur en het PLATTELAND is. Maar als minister en de vele natuurclubjes moet je al dat moois wel willen zien!!!!!!
  Al die vele zwaar gesponserde milieu en natuur en klimaat clubjes kunnen het onderhoud mooi doen. Zet ze aan het werk in de natuur en laat ze al dat woekerige onkruid en dode bomen en takken verwijderen.
  Doen ze in ieder geval wat nuttigs.

 2. gaan we midden in den haag een natuurgebied maken?? ( was vroeger immers ook natuur) of moet er weer hectares landbouwgrond (wat ook gewoon natuur is) uit de productie halen ??? het begint een beetje eenrichtingsverkeer te worden, er schiet bijna geen landbouwgrond meer over in nederland… nog meer natuur betekent nog meer ha brandnetels, bramen en jacobs kruiskruid.. ga eens de natuur onderhouden, zoals bramen en brandnetels en kruiskruid wiedden, (immers er is veel inzet nodig om te zorgen voor het duurzaam versterken van natuur en biodiversiteit)..

  1. idd ze willen steeds meer natuur maar niemand onderhoud het wordt 1 grote rotzooi en dat ligt dan aan de boeren door dat er teveel stikstof op neer daalt

Beheer
WP Admin