Staatssecretaris Martijn van Dam.<br /><em>Foto: ANP </em> AlgemeenNieuws

Van Dam wil gesprek met bonden over stikstofpakket

De veehoudersvakbonden NVV, NVP en NMV kunnen over de volle breedte meepraten over het stikstofbeleid in het Programma Aanpak Stikstof (PAS). Dat zegt staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken).

Van Dam reageert op Kamervragen van de VVD over het opschorten van het overleg over het PAS door de 3 vakbonden, eerder dit jaar.

Extra maatregelen als PAS niet werkt

Aanleiding voor de opstelling van de vakbonden is het pakket van extra maatregelen dat de staatssecretaris achter de hand houdt, voor het geval het PAS niet leidt tot de gewenste vermindering van de stikstofneerslag op kwetsbare Natura 2000-gebieden. De vakbonden waren verrast door de melding en door het feit dat ze er niet konden meepraten over dat een pakket van maatregelen.

3.600 meldingen en aanvragen PAS

Van Dam zegt dat tot nu toe ongeveer 3.600 meldingen en vergunningaanvragen zijn gedaan sinds de inwerkingtreding van het PAS op 1 juli vorig jaar. Meer dan 90% daarvan komt uit de landbouw.

Lees alles over het stikstofbeleid in dit dossier. En Gezond koeien voeren met minder eiwit: hoe doe je dat? Kijk gratis het webinar hierover terug

Beheer
WP Admin